Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (V) ir uzdevis Nacionālo bruņoto spēku vadībai vienībās īstenot iepriekš neizziņotas kaujas gatavības pārbaudes, no kurām pirmās notiks jau šonedēļ, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Saņemot bruņoto spēku komandiera pavēli par kaujas gatavības pārbaudi, vienībai noteiktā laikā un pilnā apbruņojumā būs jāizvēršas un jāieņem pozīcijas noteiktā rajonā ārpus to pastāvīgajiem izvietojumiem, kā arī jāveic mācību uzdevums.

Iepriekš neizziņotās pārbaudes uzdevums ir pārbaudīt un vingrināt ne tikai vienības vadības iemaņas saņemt un dot pavēli, vadīt operāciju un koordinēt uzdevuma izpildi, bet arī pārbaudīt un vingrināt tās apakšvienību spējas veikt izvirzīšanos uz aizsargājamo objektu, izvēršanos un uzdevuma izpildi.

"Šādas pārbaudes vienlaikus būs treniņš, bet, galvenais, tās ļaus konstatēt un atbilstoši novērst iespējamos trūkumus," norāda ministrs.

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām, lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Iedzīvotāji arī tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!