Foto: LETA
Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) nodaļās mazinās atbalsts Ventspils mēram Aivaram Lembergam (LunV) kā premjera amata kandidātam, tomēr partijas biedru liela daļa joprojām uzskata, ka viņš patlaban būtu atbilstošākais premjera kandidāts, ceturtdien publicētā diskusijā žurnālā "Ir" paudis ZZS vadītājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

"ZZS ir četras partijas, un Ministru prezidenta izvirzīšana mums ir demokrātiska. Katra partija izvirza savus kandidātus. Es arī biju no Zaļās partijas izvirzīts. Viedokļi dalījās, un, protams, pamatstrīdi bija par Aivaru Lembergu," stāstījis Vējonis

"Protams, šeit ir jautājums par tiesvedībām, kas notiek, bet mēs dzīvojam tiesiskā valstī, un, kamēr nav pieņemti attiecīgi tiesas lēmumi, cilvēks ir nevainīgs. Lai gan, protams, no ētiskās puses tas varbūt nav īsti labi," atzinis Vējonis, komentējot Lemberga iespējamu kļūšanu ar valdības vadītāju.

Vējonis norādījis, ka "neskatoties uz šīm tiesvedībām, Aivars Lembergs ir viens no populārākajiem premjera kandidātiem". "Aptuveni 40% atbalsta viņu. Tas liecina, ka viņa pozitīvās īpašības, viņa enerģiskums un tā tālāk, tas cilvēkus uzrunā," sacījis politiķis.

Jau vēstīts, ka ZZS arī 11.Saeimas vēlēšanām, kas notiks 17.septembrī, līdzīgi ka citos gados, izvirzījusi Lembergu par premjera amata kandidātu, neraugoties uz to, ka pret viņu ierosināti vairāki kriminālprocesi par smagiem amata noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!