Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis gadumijas uzrunā iedzīvotājiem atgādināja, ka pēc 10 mēnešiem būs iespēja izvēlēties savus pārstāvjus Saeimā, bet viņi jāvērtē visa gada garumā. Prezidents aicināja iedzīvotājus īstenot savas tiesības, politiķiem prasot atbildību un skaidrojumu par katru lēmumu.

"2018. gads būs īpašs gads. Šis būs simtais gads, kopš mums ir pašiem sava, brīva valsts. Brīvība ir mūsu iespēja, un tā ir arī mūsu atbildība. Un tas, ko mēs paveiksim, izskanēs vēl daudzus gadus nākotnē," savā uzrunā atzīmēja Valsts prezidents, aicinot nevienam nepalikt malā.

"Es aicinu katru izmantot savas iespējas. Kādas vien varat ieraudzīt: palīdzēt savai ģimenei un līdzcilvēkiem, novērst kādu netaisnību vai ieviest kārtību, kur tās nav bijis. Kopt un sargāt savu zemi," aicināja Vējonis.

Prezidents uzsvēra, ka, ikvienam iesaistoties, ir iespējams paveikt lielas lietas: "Tāpēc iesaistīsimies, darīsim un arī piedalīsimies lēmumu pieņemšanā ikvienā līmenī. Brīvā valstī katram ir tiesības paust savu viedokli un iestāties par sev svarīgiem principiem."

"Es aicinu pēc desmit mēnešiem izmantot iespēju izvēlēties savus pārstāvjus Saeimā, bet vērtēt viņus jau tagad un visa gada garumā," mudināja Vējonis. "Sekojiet līdzi notikumiem, vārdiem un darbiem. Īstenojiet savas tiesības prasīt atbildību un paskaidrot katru lēmumu! Nemainiet savu balsi pret tukšiem solījumiem!"

Valsts prezidents atgādināja, ka, iestājoties Eiropas Savienībā, Latvija ir teikusi "jā" Eiropas kopējām vērtībām – lielākai brīvībai un izdevībām, ko tā dod. "Kamēr pasaule mainās, iesim pārmaiņām pa priekšu un darīsim visu, lai Latvijas zvaigzne spoži mirdz Eiropas karogā," rosināja Vējonis.

Viņš akcentēja, ka šis būs īsts svētku gads. Savas uzrunas izskaņā Vējonis aicināja nepalikt malā, skatīties, piedalīties un radīt Latviju.

"Dzīvosim un svinēsim šo gadu tā, lai katrs no mums ar vēl lielāku lepnumu un pārliecību var teikt: "Es esmu Latvija."," savu gadumijas uzrunu noslēdza Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!