Foto: LETA

Latvijas armija attīstās pareizā virzienā, jo to veido profesionāli virsnieki un karavīri, piešķirot Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandierim Leonīdam Kalniņam ģenerālleitnanta pakāpi, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Svinīgā ceremonijā Rīgas pilī Vējonis NBS komandierim pasniedzis augstāko militārā dienesta pakāpi Latvijas armijā – ģenerālleitnanta pakāpi, un novēlēja Kalniņam vadīt bruņotos spēkus tā, lai Latvijas pilsoņi vēlas dienēt Latvijas armijā un stāties Zemessardzē un būt par to lepni.

"Kopš 2014. gada drošības situācija pasaulē mainās strauji un neparedzami. Tas prasa ātru, drošu un konsekventu lēmumu pieņemšanu gan valsts, gan NBS līmenī," uzsvēra Valsts prezidents.

Valsts prezidents iepriekš atbalstīja aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) ierosinājumu, novērtējot Kalniņa veiksmīgo darbību sešus mēnešus pēc apstiprināšanas NBS komandiera amatā.

"Ar savu profesionālo darbību Ģenerālmajors Leonīds Kalniņš ir iemantojis karavīru cieņu, kā arī veiksmīgi sadarbojies ar sabiedroto valstu militārpersonām, nodrošinot NATO daudznacionālo spēku bataljona uzņemšanu Latvijā," norādīja Vējonis.

Saeima Kalniņu NBS spēku komandiera amatā apstiprināja pērn 22.decembrī, bet amatā Kalniņš stājās šī gada 27.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!