Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) 22. aprīlī vērsies pie iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) ar lūgumu izvērtēt Nepilsoņu kongresa aktīvista Aleksandra Gapoņenko izteikumus intervijā Norvēģijas sabiedriskajai televīzijai.

Atsaucoties uz TV3 raidījumā "Nekā personīga" izskanējušo informāciju, Vējonis uzsver, ka Gapoņenko, intervijā pieļaujot iespēju, ka Nacionālie bruņotie spēki varētu iesaistīties vardarbīgā krievvalodīgo iedzīvotāju protestu apspiešanā, ir izplatījis tendenciozu un Latvijai naidīgu informāciju, tādējādi maldinot gan vietējo, gan starptautisko sabiedrību. Pēc aizsardzības ministra domām, šos izteikumus ir jāizvērtē un uz tiem atbilstoši jāreaģē.

"Ir nepieļaujami, ka šādā veidā starptautiski tiek grauts Latvijas valsts un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) tēls, kā arī maldināta sabiedrība par Latvijas valdības mērķiem un uzdevumiem", vēstulē iekšlietu ministram norāda R.Vējonis.

"Gapoņenko publiskie paziņojumi rada nepatiesu priekšstatu par NBS iesaistīšanu jelkādu protesta akciju vai piketu norisē, kā arī paziņojumi par nepilsoņu šaušanu un protestu apspiešanu ar armijas palīdzību vedina apšaubīt demokrātiskas valsts pamatprincipus", teikts aizsardzības ministra R.Vējoņa vēstulē.

"Delfi" jau ziņoja, ka Gapoņenko, kurš bija viens no iniciatoriem 2012. gada referendumam par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai un ir izdevis arīdzan grāmatu, kas popularizē separātisma tendences Latgalē, Norvēģijas televīzijai bija izteicies, ka pašreizējā Latvijas valdība esot noskaņota ar armijas palīdzību apspiest krievvalodīgo iedzīvotāju protestus.

"Viņi iedomājas, ka Krievija noskatīsies, kā tiek apšautas sievietes un bērni, kuri cīnās par savām tiesībām mācīties dzimtajā valodā!" apgalvoja Gapoņenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!