Foto: LETA

Pašvaldībām jārīkojas izlēmīgi, lai nodrošinātu bērniem iespējas saņemt kvalitatīvu izglītību visā Latvijā, reģionālās darba vizītes laikā Smiltenē sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, vizītes laikā Vējonis apmeklēja Smiltenes vidusskolu, kur tikās ar skolēniem un skolotājiem. Smiltenes vidusskola izveidota 2016.gadā, kad, reorganizējot un optimizējot skolu tīklu, tika apvienotas trīs skolas – Smiltenes Trīs pakalnu sākumskola, Smiltenes Centra vidusskola un Smiltenes ģimnāzija.

"Šis ir piemērs Latvijas pašvaldību spējai paveikt ļoti daudz, ja centrā liekam bērnus un viņu vajadzību saņemt kvalitatīvu izglītību," pēc tikšanās atzina Vējonis.

Valsts prezidents piedalījās arī jaunajam mācību gadam veltītā pasākumā Smiltenes tehnikumā, kur iepazinās ar tehnikuma sniegtajām iespējām kvalitatīvas profesionālās izglītības iegūšanai. Viņš atzina, ka kvalitatīva arodizglītība sniedz iespējas jauniešiem ātrāk iekļauties darba tirgū, un ikviens sava aroda profesionālis stiprina Latviju un veicina valsts tautsaimniecības attīstību.

Tikšanos laikā ar Smiltenes novada domes amatpersonām un uzņēmējiem tika pārrunāti uzņēmējdarbības attīstībai reģionos būtiski aspekti - dažādu finanšu instrumentu atbalsts uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstībai, kvalificēta darbaspēka nepietiekamība un nesen veiktās nodokļu politikas izmaiņas, skaidroja kancelejā.

Tāpat Valsts prezidents klātienē iepazinās ar "Smiltenes Impex" darbu, kas ir viens no pašvaldības lielākajiem kokapstrādes uzņēmumiem, un apmeklēja Ivetas Purmales šūšanas salonu, kura šuvējas saposa Latvijas sportistus Riodežaneiro Paraolimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!