Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks operacionālajos jautājumos brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš un parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs (ZZS) ir ieradušies Afganistānā, kur tiksies ar NATO un ES valstu amatpersonā, portālu "Delfi" informē Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Daina Ozoliņa.

Latvijas amatpersonas piedalīsies svinīgajā Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienības slēgšanas ceremonijā Mazarišarīfā. Savukārt pēc ceremonijas aizsardzības ministram paredzēta divpusējā tikšanās ar Zviedrijas aizsardzības ministri Kārinu Enstrēmu.

Vairāku dienu darba vizītē amatpersonas tiksies ar NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) vadību un Latvijas kontingenta karavīriem.

Afganistānā pašlaik dien ap 130 Latvijas karavīru. Pērnā gada 2.martā darbību sāka Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienība, ko veido četru valstu – Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas un Latvijas – karavīri. Latvijas karavīri šajā vienībā veido otro lielāko kontingentu.

Mazarišarīfā dienesta pienākumus pilda arī Latvijas kontingenta vadība, Nacionālā atbalsta nodaļa, kā arī Militārās policijas grupa un štāba virsnieki, kas darbojas Ziemeļu reģionālās pavēlniecības štāba sastāvā. Latvijas karavīri ir izvietoti arī Kabulā un Kandahārā, kur veic Afganistānas karavīru apmācību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!