Foto: Publicitātes attēli

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) gatavs piedalīties visās Valsts prezidenta vēlēšanu kārtās 3.jūnijā, taču, ja tiks rīkota jauna vēlēšanu kārta ar jauniem kandidātiem, viņš tajā, visticamāk, nepiedalīsies.

Intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" pirmdien viņš apliecināja, ka piedalīsies Valsts prezidenta vēlēšanās 3.jūnijā, taču, ja neviens netiks ievēlēts, un tiks rīkotas jaunas vēlēšanas ar jauniem kandidātiem, ko dažkārt sauc par vēlēšanu otro kārtu, Vējonis tajā, visticamāk, nepiedalīsies.

"Ja es neesmu guvis atbalstu pirmajā kārtā no deputātiem, tas nevairo cerības otrajā kārtā iegūt vairāk balsu. Līdz ar to es ļaušu citiem piedalīties," sacīja Vējonis.

Jau vēstīts, ka līdz šim Valsts prezidenta amatam izvirzīti vairāki kandidāti. Zaļo un zemnieku savienība izvirzījusi  Vējoni, kam atbalstu paudusi arī daļa partijas "Vienotība" deputātu. Nacionālās apvienības ieskatā piemērotākais kandidāts ir  Eiropas Tiesas tiesnesis Egils Levits, bet opozīcijā esošā partija "Saskaņa" pieteikusi Sergeju Dolgopolovu.

Latvijas Reģionu apvienības kandidāts ir Mārtiņš Bondars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!