Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komiteja pirmdien nolēma ieviest vienreizējo maksu par kapavietas nomu arī atklātajās Rīgas kapsētās. Ja tiek aizņemtas trīs kapavietas, būs jāmaksā 100 latu, bet četras - 145 lati. Komiteja atbalstīja grozījumus domes lēmumā par maksas pakalpojumu noteikšanu Rīgas kapsētās.
Projektā paredzēts atvērtajās Rīgas kapsētās - Jaunciemā un Bolderājā - bez maksas iznomāt vienvietīgas (5,25 kvadrātmetri) un divvietīgas (7,5 kvadrātmetri) kapavietas, savukārt trīsvietīgu (9 kvadrātmetri) un četrvietīgu (12 kvadrātmetri) kapavietu vienreizējā nomas maksa varētu būt 100 un 145 lati. Galīgais lēmums vēl jāpieņem domei.

Pašlaik daļēji slēgtajās kapsētās - Meža kapos, Raiņa kapos un Miķeļa kapos - vienreizējā maksa par kapavietas nomu atkarībā no tās atrašanās vietas un lieluma ir no 125 līdz 400 latiem. Savukārt daļēji slēgtajās kapsētās - Sarkandaugavas kapos, Sarkandaugavas Lielo kalnu kapos, Matīsa kapos, Lāčupes kapos, Ziep niekkalna kapos, Ulbrokas kapos, Jaunajos ebreju kapos, Biķeru kapos, Pleskodāles kapos, Ivana kapos, Juglas kapos - vienreizējā nomas maksa par kapavietu ir no 50 līdz 230 latiem. Komitejas sagatavotais lēmumprojekts vēl jāizskata Rīgas domei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!