Foto: LETA

Cilvēki pie 12.Saeimas vēlēšanu urnām "spēs atšķirt graudus no pelavām" un vairs neuzticēsies jaunajam partijām, pārliecību partijas kongresā pauda Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valdes priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

"Latvijas Zemnieku savienība ar savu līdzšinējo darbu un pieredzi ir apliecinājusi sevi, kā valstiski un nacionāli domājošs politiskais spēks, kuram var uzticēties. Un tas nav mazsvarīgi, jo ar uzticību ir tāpat kā ar papīra lapu, ja to vienreiz saburzīsi, iztaisnot jau būs grūti," uzrunājot kolēģus, sacīja Brigmanis. Tāpēc viņā pauda pārliecību par "zemnieku" izredzēm gaidāmajās vēlēšanās. "Esmu pārliecināts, ka cilvēki pie vēlēšanu urnām spēs atšķirt graudus no pelavām un vairs neuzticēsies jaunpartiju solījumiem par gaišo nākotni un cīņu pret oligarhiem kā tas Latvijas politiskajā vēsturē ne vienu reizi vien ir noticis," sacīja politiķis.

Viņš norādīja, ka arī vēlētāju aptaujas apliecina - partijas bez ideoloģijas un vērtībām ir lemtas neveiksmei.

Brigmanis pauda, ka viņa politiskajam spēkam ir viss nepieciešamais, lai rudenī gaidāmajās 12. Saeimas vēlēšanās izvirzītu visaugstākos mērķus. "Tādēļ Eiropas Parlamenta vēlēšanas būs laba iespēja pārliecināties par to, vai un kā spējam mobilizēt savus atbalstītājus. Šo vēlēšanu lielākais izaicinājums būs tas, cik daudz cilvēku atnāks līdz vēlēšanu iecirkņiem," sacīja Brigmanis.

Viņš norādīja, ka atšķirībā no daudzām citām politiskajām partijām. LZS ir pieredze, zināšanas un komanda, kurai netrūks politiskās gribas. "Kā Zaļo un Zemnieku savienība esam pieteikuši trīs premjera kandidātus Uldi Auguli, Jāni Dūklavu un Raimondu Vējoni. Visi trīs šobrīd veiksmīgi pilda ministra pienākumus. Arī viens no Latvijā populārākajiem politiķiem Aivars Lembergs šai jautājumā vēl nav teicis pēdējo vārdu," atgādināja Brigmanis.

Viņš uzskata, ka darbam valdībā, bez jau minētajiem cilvēkiem var virzīt arī Armandu Krauzi, Ilonu Jurševsku, Gati Ābeli un citus kolēģus. "Lai gan politologi partijām mēdz pārmest par īso rezervistu soliņu, nevaru tam piekrist, jo kaut rīt darbam valdībā varam deleģēt profesionāļus lielākajai daļai ministru amatu," bilda politiķis.

Arī līdzšinējais vēlētāju atbalsts ļauj pozitīvi raudzīties nākotnē, jo sabiedrība no saviem priekšstāvjiem vēlas sagaidīt pragmatisku politiku ar pārdomātām reformā, kuras tiek realizētas sadarbībā ar nozari, uzskata Brigmanis.

Brigmanis arī norādīja, ka "darbs opozīcijā mums kā varas partijai bija nopietns pārbaudījums, kuru esam godam izturējuši, jo pat, strādājot opozīcijā, ar mums rēķinājās un kritiskos brīžos arī koalīcijas partijas vērsās pēc atbalsta".

Savukārt lēmumu pievienoties Laimdotas Straujumas valdībai Brigmanis sauca par grūtu, jo "apzinājāmies, ka nāksies strādāt ar iepriekšējās valdības sagatavoto budžeta projektu, kurā netika ņemti vērā mūsu priekšlikumi par atbalstu pašvaldībām, pensiju indeksāciju un citiem būtiskiem jautājumiem". Viņš gan norāda, ka apzinājušies - strādājot opozīcijā nevarēs labot šīs kļūdas, kā arī pilnvērtīgi piedalīties darbā pie 2015. gada budžeta veidošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!