Foto: DELFI
Pazīstamā zvērkope par lāču mammu dēvētā Velga Vītola darbu ar Līgatnes dabas taku dzīvniekiem varētu atsākt februārī, informēja Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

"Velga Vītola ir iesniegusi iesniegumu par stāšanos darba attiecībās, un jau nākamnedēļ būs sarunas par šo darba attiecību sākšanu, kā arī attiecīgi slēgsim līgumu ar viņu," aģentūrai BNS pavēstīja pārvaldes pārstāve Rita Jakovļeva.

Lai arī Vītolas darba pienākumi vēl tiks apspriesti, jau tagad esot skaidrs, ka Vītolas pienākumos būs zvēru kopšana un labturība, Līgatnes dabas taku popularizēšana, kā arī apmeklētāju izglītošana par dzīvniekiem un dabu.

Atbildot uz jautājumu par iepriekš paustajām DAP bažām, ka Vītola raida nepareizus signālus sabiedrībai par cilvēka attiecībām ar meža zvēriem, Jakovļeva apgalvoja, ka šādu bažu vairs nav, jo šis jautājums jau iepriekš ir izrunāts.

DAP ģenerāldirektors Jānis Strautnieks iepriekš aicināja Latvijas mediju pārstāvjus savos rakstos un raidījumos censties neizplatīt foto un videomateriālus, kuros attēlots cilvēku un pieaugušu plēsīgu dzīvnieku tiešs kontakts. "Šādu materiālu publiskošana var radīt maldīgu priekšstatu par plēsīgo dzīvnieku dabu un instinktiem," brīdināja Strautnieks. Iepriekš vides ministrs Edmunds Sprūdžs pārmeta Vītolai lāču bučošanu.

DAP pērn 15.decembrī pārņēma Līgatnes dabas taku dzīvnieku aprūpi un uzturēšanu, ko līdz šim veica Gaujas Nacionālā parka fonds. Tādējādi fondā strādājušie dzīvnieku kopēji palika bez darba. Sabiedrībā sašutumu izraisīja fakts, ka darbu varētu zaudēt arī pazīstamā zvērkope Vītola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!