Foto: LETA
Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs sola policistus, kuri pieķerti zādzībā no automašīnas atlaist un sodīt, taču atzīst, ka vienmēr būs jārēķinās arī ar negodīgiem darboņiem, kuri neizturēs pārbaudījumu ar varu.

Komentējot par zādzību aizturēto policistu gadījumu, VP priekšnieks ceturtdien žurnālistiem norādīja, ka viens no uzticamības iegūšanas veidiem ir ātra izmeklēšana, kas nozīmē, ka policija nevis nereaģē un informāciju noklusē, bet veic attiecīgas darbības, lai negodīgus likumsargus aizturētu.

Velšam zināms, ka viens no policistiem atzinies zādzībā. Likumsargi policijā vairs nestrādās un saņems sodu, uzsvēra Velšs.
"Vēlreiz paldies sabiedrības modrajai acij un tehniskajām iespējām. Tas, ko mēs ar [VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu] Ķuža kungu pārrunājām, vēl aizvien ir lūgums sabiedrībai jebkurā situācijā šādus pārkāpumus fiksēt un darīt zināmu policijai. Pretējā gadījumā, ja visi runā, bet tas nenonāk līdz mums, ir grūti pieņemt mērus," klāstīja Velšs.

Vienlaikus viņš piebilda - par to, ka negodīgi policisti ir bijuši vienmēr, liecina arī statistika, proti, pērn 50 likumsargiem uzrādītas apsūdzības par dažādiem noziegumiem. Daļa no viņiem jau notiesāti. Negodīgi policisti nav tikai Latvijā, bet arī citu valstu tiesībsargājošās iestādēs.

"Tā ir policijas darba specifika, ka ne vienmēr ir cilvēki, kuri iztur pārbaudījumu ar varu," sacīja Velšs un atgādināja nesen notikušo gadījumu Lietuvā, kur policists izraisīja traģisku avāriju.

Jau vēstīts, ka VP pēc iedzīvotāja nofilmēta videomateriāla aizturējusi divus policistus aizdomās par zādzību no automašīnas. Par zādzību sākts kriminālprocess un dienesta pārbaude VP Rīgas reģiona pārvaldē. 1977. un 1966.gadā dzimušie kārtībnieki atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas.

Policija pateicas iedzīvotājam par nofilmēto videomateriālu, kas palīdzēja atklāt un noskaidrot vaininiekus.

Zādzība notikusi pāris nedēļu pēc tam, kad Jēkabpilī 25.janvārī izraisījās apšaude, kuras laikā tika nogalināts policijas kapteinis. Tas notika brīdī, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem, kuru vidū bija divi policisti no specvienības "Alfa", bet vēl divi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!