Foto: DELFI Aculiecinieks

Ventspils ielu horizontālo apzīmējumu atjaunošanu par gandrīz 47 000 eiro veiks SIA "CTB", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Iepirkuma rezultātā no diviem pretendentiem izraudzīts "CTB" piedāvājums par 46 951 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Kā skaidroja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere, tuvojoties pavasarim, pilsētā plānoti sapošanas darbi, atsvaidzinot ielu horizontālos apzīmējumus. Šogad tos veiks Liepājas uzņēmums "Ceļu, tiltu būvnieks", kam kopš šī gada februāra ir jauns nosaukums - "CTB".

Līdz ar pastāvīgi silta laika iestāšanos, marķēšanas darbi pilsētas ielās tiks sākti pakāpeniski, pakārtojot tos laika apstākļiem.

Plānots, ka pirmie apzīmējumi tiks atjaunoti velosimboliem, invalīdu stāvvietām un gājēju pārejām, tad tiks uzklātas arī ielu ass līnijas. Vadoties pēc laika apstākļiem, darbus plānots sākt no 20. aprīļa un turpināt arī maijā, kamēr vien laika apstākļi būs labvēlīgi.

Lai pilsētā veiktu ielu horizontālo marķēšanu, gaisa temperatūrai pastāvīgi jāiesilst līdz plus 10 grādu atzīmei un laikam jābūt saulainam un sausam. Darbus veicot neatbilstošos laika apstākļos, krāsa ātri nolietojas un marķējuma kvalitāte var tikt bojāta, skaidroja Kalsere.

"CTB" ir Liepājā reģistrēts ceļu un tiltu būves uzņēmums. 2016. gadā tas strādāja ar 8 168 225 eiro apgrozījumu un 1 185 154 eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!