Foto: PantherMedia/Scanpix

Nīderlandes militārā kuģa jūrnieks, kurš šī gada 11.maijā starptautiskās mīnu meklēšanas operācijas "Open Spirit 2014" laikā Ventspilī notikušā incidentā guva smagu galvas traumu, Nīderlandē sekmīgi atveseļojas, informē Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

21 gadu vecais jūrnieks no 11. līdz 19.maijam ārstējās Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, bet 19.maijā viņš ar speciālu bruņoto spēku medicīniski aprīkotu helikopteru kvalificētas reanimatologu brigādes uzraudzībā tika transportēts uz mītnes valsti.

Arī pēc pacienta pārvešanas uz Nīderlandi Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca turpināja interesēties par jūrnieka veselības stāvokli, noskaidrojot, ka transportēšana noritējusi veiksmīgi. Viņš turpināja ārstēties slimnīcā Nīderlandē un vēlāk izgājis vairākus rehabilitācijas kursus.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir saņēmusi informāciju no Nīderlandes Aizsardzības ministrijas pārstāvja par pacienta atveseļošanos. Pēc pēdējā rehabilitācijas kursa, kas beidzies pirms divām nedēļām, jūrnieks labā veselības stāvoklī ir atgriezies mājās pie vecākiem. Pacienta vecāki, kā arī Nīderlandes slimnīcas ārsti izteikuši pateicību Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas kolēģiem par sniegto medicīnisko palīdzību Ventspilī.

Jau ziņots, ka smagi piekautais Nīderlandes jūrnieks slimnīcā tika nogādāts 11.maijā plkst.4.30.

Trīs dienas vēlāk policija aizturēja četrus jaunus vīriešus aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu starptautisko militāro mācību "Open Spirit" dalībniekam.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka naktī pie kādas izklaides vietas Ventspilī izcēlies konflikts starp vairākiem vietējiem iedzīvotājiem un diviem Nīderlandes pilsoņiem - starptautisko militāro mācību dalībniekiem. Pēc konflikta viens ārvalstu jūrnieks ar smagām traumām nogādāts slimnīcā, bet otram hospitalizācija nebija nepieciešama.

Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu un izdarīts personu grupā, kā arī par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!