Ventspils pasažieru autopārvadātāju uzņēmums "Ventspils reiss" ir nolēmis cīnīties pret blēdībām ar biļetēm, lai pasažieru nauda neaizietu garām uzņēmuma kasei.
Par to informē "Ventspils reiss" direktors Andis Kracis.

Līdz šim autobusu vadītājiem ir bijušas lielas iespējas krāpties un, neizsniedzot biļetes pasažieriem vai pārdodot jau lietotas, iedzīvoties.

Lai to novērstu, starppilsētu autobusos jau ir ieviesti jauni biļešu aparāti, kuri uz biļetes uzdrukā precīzu pirkšanas laiku un cenu. Pašlaik tiek meklēti piemēroti biļešu aparāti arī pilsētas autobusiem. "Ja atradīsim optimālu variantu, tad arī ieviesīsim," teica Kracis.

Autobusos ir pastiprināta arī kontrole. Nesen kontroles funkcijas ir sākusi veikt Ventspils municipālā policija, kura uz ielas aptur autobusus un pārbauda biļetes. Tāpat darbojas arī "Ventspils reiss" pašu kotrole.

Šie kontroles pasākumi ir īpaši svarīgi tapēc, ka "Ventspils reiss" nesen ir iegādājies 43 jaunus "Mercedess - Benz" autobusus par 2,1 miljonu latu un tie ir jāatpelna. Un ja uzņēmumam būs normāli ienākumi, tad arī autobusu biļešu cena netikšot pacelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!