Foto: F64

Ventspils pilsētas dome, veicot revīziju Ventspils Augstskolā (VeA), konstatējusi neatbilstošu līdzekļu izlietojumu vismaz 10 tūkstošu eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja domes pārstāvji.

Ziņots, ka 25. maijā notikušajā VeA Satversmes sapulces sēdē ar balsu vairākumu – 21 balsi par un sešām pret – VeA Satversmes sapulce lēma par to, ka no amata atceļama līdzšinējā rektore Gita Rēvalde. Tikmēr pati rektore iesniedza Izglītības un zinātnes ministrijā apelāciju, norādot, ka atcelšanu bijusi nelikumīga.

Tāpat Rēvalde vairākkārt norādījusi, ka viņas atcelšana tiešā mērā saistāma ar Aivara Lembergu politisko spiedienu. Viņš piedraudējis, ka, ja no amata netikšot atcelta Rēvalde, VeA vairs netikšot sniegtas pašvaldības dotācijas.

"Gita Rēvalde ar masu mediju starpniecību pauž sagrozītu, tendenciozu un nepatiesu informāciju, tādējādi apzināti maldinot sabiedrību," paziņojumā norāda par Lemberga labo roku dēvētais domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Vītoliņš.

"Pēc VeA Senāta lūguma sniegt rakstisku atzinumu par sadarbības līguma izpildi Ventspils pilsētas dome veica revīziju un šī gada 25. maijā VeA Satversmes sapulces sēdē ziņoja par veiktās revīzijas rezultātiem. Revīzijas darba grupa audita laikā saskārās ar VeA vadības pretestību – sākotnēji revīzijas grupa netika ielaista augstskolas telpās, vēlāk tika liegta pieeja pilnam dokumentu klāstam, kas bija nepieciešami pārbaudes veikšanai, tika veikta grāmatvedības datu grozīšana revīzijas laikā, tāpat situāciju ietekmēja apstāklis, ka revīzijas veikšanai bija dots ierobežots laiks, līdz ar to revīziju bija iespējams veikt tikai daļēji – par 2015. gadu un tikai par aptuveni trešdaļu no 2015. gadam piešķirtā pašvaldības finansējuma," norāda Vītoliņš.

"Neraugoties uz to, ka revīziju bija iespējams veikt ļoti ierobežotā apjomā, pārbaudes gaitā atklāta virkne gadījumu, kuros pārkāpti vienošanās nosacījumi par pašvaldības piešķirtā finansējuma izlietojumu, konstatējot, ka vismaz 10 700 eiro no 2015. gadā piešķirtā pašvaldības finansējuma ir izlietoti neatbilstoši piešķiršanas mērķim," paziņojumā norāda Vītoliņš, piebilstot, ka apstiprinās pašvaldības aizdomas par piešķirto līdzekļu izlietojuma pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!