Foto: DELFI
Lielākie pasaules mediji atspoguļojuši piektdienas vērienīgo glābšanas operāciju, kad uz diviem ledus gabaliem Baltijas jūrā nesa vairāk nekā 200 cilvēkus- zemledus makšķerniekus.

Par notikumiem uz ledus piektdien vēstīja britu raidsabiedrība BBC, kā arī CNN. Arī lielākās ziņu aģentūras "Reuters" un "Associated Press" atspoguļojušas informāciju par vērienīgo glābšanas operāciju. Ziņas par notikumiem Rīgas jūras līcī bija lasāmas arī citos medijos, piemēram, spāņu portālā "El Mundo", ASV medijā "Washington Post" un daudzos citos, pat kādā Vjetnamas medijā.

Ārvalstu mediji citēja Latvijas medijus, piemēram, "El Mundo" atsaucās uz TV3 sniegto informāciju, izmantojot arī viņu uzņemtās bildes. BBC bija sazinājies ar Radio Baltkom žurnālistiem, kā arī pārraidīja Latvijas Televīzijas safilmētos kadrus.

Jau vēstīts, ka piektdien spēcīgā vēja dēļ Rīgas jūras līcī no krasta atdalījās divi milzīgi ledus gabali, uz kuriem atradās vairāk nekā 200 zemledus makšķernieku. Ar Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), policijas, ostas velkoņu un pat NBS helikoptera palīdzību zemledus zvejas cienītāji laimīgi nogādāti krastā.

ledus gabali atdalījās divās vietās – Majoros un Vakarbuļļos. Pirmajā gadījumā lamatās nonāca 43 cilvēku, otrajā – 180, stāstīja VUGD.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!