Foto: LETA
Šā gada septembrī Latvijā notiks Latvijas Nacionālo bruņoto spēku un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējās militārās mācības "Silver Arrow 2015", portāls "Delfi" uzzināja valdības sēdē.

Valdība otrdien atļāva mācībās piedalīties Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

"Silver Arrow 2015" ir sauszemes spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Dānijas, Kanādas, Vācijas, ASV un Lielbritānijas.

Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu NATO valstu savstarpējo sadarbību, sagatavotu un pilnveidotu bruņoto spēku vienību spējas konvencionālajā karadarbībā, veicot aizsardzības un uzbrukuma operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju, kā arī, lai pilnveidotu aizsardzības nozares, civilo valsts un pašvaldību institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, realizējot atbilstošu sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanu un izvietošanu valsts teritorijā, skaidro Aizsardzības ministrija.

Mācības notiks no šā gada 14. septembra līdz 29. septembrim un plānots, ka tajās piedalīsies vairāk nekā 1000 ārvalstu militārpersonas.

Saskaņā ar likumu lēmumu par Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārajās mācībās Latvijas teritorijā, ja mācībās piedalās vairāk par 500 ārvalstu militārpersonām, pieņem Ministru kabinets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!