Foto: LETA

Tieslietu ministrija (TM), ņemot vērā personu ierobežotās iespējas piedalīties pirmslaulību apmācību kursos klātienē, vērtē iespēju apmācības programmu piedāvāt attālināti, piemēram, vebināru vai videolekciju veidā, liecina ministrijas informatīvais ziņojums.

Ar ziņojumu šonedēļ valdības pārstāvjus iepazīstināja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA). Pirmslaulību kursiem 2017. gadā tika paredzēts finansējums 8000 eiro apmērā. Bija paredzēts, ka pilotprojektā tiks dota iespēja apmācības apmeklēt 50 pāriem, taču apmācības programmu noklausījās 16 pāri.

Kopumā par 16 pāru apmācību izlietoti 2240 eiro no piešķirtajiem 8000 eiro. Atlikusī neizlietotā summa 5760 eiro apmērā tika ieskaitīta valsts budžetā.

Katras apmācības programmas noslēgumā pāri aizpildīja apmācības programmas novērtēšanas anketas. Izvērtējot šīs anketas, secināts, ka atsauksmes ir pozitīvas, skartie jautājumi bijuši nozīmīgi un nepieciešami, iegūtās zināšanas lietderīgi noderēs turpmākajā ģimenes veidošanā, skaidrots ziņojumā.

Kā secina TM, atsaucība un interese par apmācības programmu bija neliela. Tomēr pāri, kas apmācības programmu noklausījušies, atzīst, ka apmācībās iegūtās zināšanas būs noderīgas, tāpēc TM arī 2018. gadā piedāvās šo apmācību programmu. Šoreiz gan ministrijas esošā budžeta ietvaros.

Pašlaik ministrija vērtē iespēju apmācības programmu piedāvāt attālināti, piemēram, vebināru vai videolekciju veidā. Tādējādi tiks dota iespēja apmācības noklausīties iespējami plašākai sabiedrības daļai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!