Foto: LETA

Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) ilggadējā vadītāja Aina Verze pamet amatu arī tāpēc, ka labklājības ministres Ilzes Viņķeles demisijas pieprasījums tika novērtēts kā politisks solis, jo viņa savulaik kandidējusi vēlēšanās no LPP/LC saraksta.

Verze pirmdien federācijas domes sēdē nolika savas pilnvaras. Viņa vairākiem desmitiem domes pārstāvju sacīja, ka punktu tam pielika arī politologa Ivara Ījaba viedoklis.

"Viņķeles demisijas pieprasījums lielā mērā pielika punktu jautājumam par federācijas vadības maiņu, jo pēc šā pieprasījuma publicēšanas politologs Ījabs uzstājās – lūk, tas viss jau ir vēlēšanu sakarā, viņa kandidēja kādreiz no Pirmās partijas. Uzskatu, ka mūsu valstī esošā politiskā kultūra jeb nekultūra ir radījusi šādu saspiestu domāšanu. Ja universitātes pasniedzējs saviem studentiem stāsta šādā saplacinātā veidā, tad tas ir nožēlojami," kritiku politologam veltīja Verze.

Viņa sacīja, ka nevar turpināt darbu, ja viņas personības dēļ ir jācieš federācijai.

"Nolieku savas vadītāja pilnvaras, un jums šodien [pirmdien] lemt, kam šīs pilnvaras nodot. Kāpēc? Nav iespējams vadīt organizāciju, ja vadītāja personas dēļ ir jācieš cilvēkiem – tas ir par indeksāciju, par pārējo prasību noraidīšanu, par attieksmi pret Latvijas Pensionāru federāciju. Tiklīdz tika sākta cīņa par oligarhiem, ar kuru man nav nekādas saistības, tas zināmā mērā iespaido. Varbūt vajadzēja paciest, bet man tas nav pieņemami," pavēstīja Verze.

Viņa federācijā turpinās darboties un būs satiekama LPF telpās katru pirmdienu. "Tā ka būsim vēl visi kopā," vairākiem desmitiem domes pārstāvju pirmdien uzsvēra Verze.

Atskaitoties par pērnā gada darbību, Verze atzina, ka daudz kas nav izdevies sarunās ar valdību. Pērn pensionāri lēma prasīt valdībai atjaunot pensiju indeksāciju, noteikt vidējās pensijas apmēru minimālās mēnešalgas apmērā, kas būtu 200 latu, noteikt, ka pensija nevar būt zemāka par 105 latiem mēnesī, neaplikt pensiju minimālās algas līmenī ar nodokļiem, samazināt PVN likmi pārtikai, kā arī izvirzīja vēl citas prasības.

Pensionāru federācija pērnā gada beigās izteica neuzticību Viņķelei, kura aizvainoja pensionārus, runājot par darba stāžu padomju laikos – tā Latvija un pašreizējā Latvija esot divas atšķirīgas situācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!