Foto: F64

Veselības inspekcija (VI) aicina izvērtēt peldēšanās nepieciešamību Mežciema apkārtnes mazajos ezeros, īpaši, Dambjapurva ezerā, informēja VI.

Inspekcija ar šādu aicinājumu nākusi klajā, ņemot vērā sociālajos tīklos izskanējušo informāciju par gadījumiem, kad cilvēki, apmeklējot peldvietas, saskaras ar veselības problēmām, proti, ādas alerģisku reakciju, kas rodas pēc peldes ūdenskrātuvēs.

Minētajā teritorijā atrodas neoficiālās peldvietas.

VI ik gadu peldsezonas laikā veic ūdens monitoringu oficiālajās peldvietās, bet pašvaldības pasūta un finansē monitoringu neoficiālajās peldvietās.

Augsta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ VI iesaka nepeldēties neoficiālajā Mēmeles upes peldvietā Bauskā. Šāds ieteikums ir spēkā kopš 7.augusta.

Jūlijā augsta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ VI ir noteikusi aizliegumu peldēties arī neoficiālajās peldvietās Daugavā, peldvietā Rīgā, Taču ielā, pēc strauta iztekas, kā arī Ropažu novada Tumšupes peldvietā pretī mājām "Zītari" un Lielvārdes novada atpūtas vietas "Austriņu ceļš" Daugavas peldvietā.

VI skaidro, ka ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām - maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem, kuru imūnā sistēma ir novājināta.

Jaunākā informācija par ūdens kvalitātes monitoringu oficiālajās peldvietās vēl tiek apkopota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!