Foto: LETA

Veselības inspekcija (VI) par negodīgu komercpraksi piemērojusi naudas sodu recepšu zāļu "Rigvir šķīdums injekcijām" reģistrācijas apliecības īpašniekam SIA "Latima", informēja inspekcijā.

Izvērtējot recepšu zāļu "Rigvir" reklāmas masu medijos, VI konstatējusi, ka "Latima" īstenotā komercprakse ir maldinoša un neatbilst profesionālajai rūpībai, jo reklāmas pārkāpj prasības, kas nosaka, ka ir aizliegta recepšu zāļu reklamēšana sabiedrībai un ka reklāmā sniegtajai informācijai jāatbilst zāļu aprakstā norādītajām ziņām.

Līdz ar to, neievērojot normatīvo aktu prasības un sniedzot sabiedrībai maldinošu informāciju, "Rigvir" reģistrācijas apliecības īpašnieks ir īstenojis negodīgu komercpraksi, kā rezultātā VI ir pieņēmusi lēmumu par naudas soda piemērošanu "Latima" par negodīgu komercpraksi.

Kā liecina "Firmas.lv" apkopotā informācija, "Latima" nodarbojas ar medikamentu ražošanu. Kā SIA "Latima" dalībnieks ir norādīts SIA "Rigvir", kurā 51% kapitāla daļu pieder Jurģim Auziņam, 40% kapitāla daļu īpašniece ir Dite Venskus, bet vēl pa 3% kapitāla daļu pieder Ivaram Kalviņam, Andrejam Nollendorfam un Katrīnai Pumpuriņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!