Foto: LETA

Pārkāpumu dēļ Veselības inspekcija (VI) šogad apturējusi sešu ārstniecības iestāžu vai to struktūrvienību darbu, liecina inspekcijas apkopotā informācija.

VI apturējusi trīs zobārstniecības kabinetu darbību. Baldonē darbība apturēta zobārstniecības kabinetā, kurā nav bijusi nodrošināta augsta inficēšanās riska medicīnisko ierīču sterilizācija un uzglabāšana, kā arī nav bijis nodrošināts nepieciešamais aprīkojums neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai.

Rīgā kādā zobārstniecības privātpraksē konstatēti pārkāpumi atsevišķu obligāto prasību zobārstniecības kabinetiem nodrošināšanā, kā arī medicīnisko ierīču sterilizācijā, kas var radīt draudus cilvēka veselībai un dzīvībai. Tāpat nav bijis nodrošināts zobu rentgendiagnostikas aparāts.

Savukārt Saldus novada Pampāļos zobārstniecības kabinetā prasībām nav atbildis zobārstniecības iekārtas aprīkojums. Tāpat netika nodrošināta atbilstoša zobārstniecības instrumentu tīrīšana, dezinfekcijas un sterilizācija.

Tāpat šogad darbība apturēta trim nereģistrētām ārstniecības iestādes struktūrvienībām. Cēsīs apturēta kādas masieru prakses darbība, bet Rīgā - skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēja darbība.

Savukārt Siguldā apturēta nereģistrēta veselības profilakses centra darbība. Centrā pacientus pieņēmuši sertificēti ārsti homeopāts un pediatrs, bet ārstniecisko un manuālo masāžu sniegusi nesertificēta ārstniecības persona.

Kopumā VI šobrīd ir informācija par 33 ārstniecības iestādēm vai to struktūrvienībām, kurām kādu pārkāpumu dēļ ir apturēta darbība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!