Foto: DELFI
Lai izdotos atrast kādu, kurš gribētu piekrist kļūt par veselības ministru, jāmeklē tāds speciālists, kas patlaban ir bez darba, teica Aptieku īpašnieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lībķens.

Viņš norāda, ka Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas (LVEA) vadītājas Daigas Behmanes atteikšanās no piedāvājuma ieņemt vakanto veselības ministra amatu bija paredzama.

"Kā jau bija paredzams, Behmane atteicās no vakantā veselības ministra portfeļa, jo līdz vēlēšanām un jauna Ministru kabineta veidošanai ir palicis pavisam maz laika. Tas ir tikai loģiski, ka nevienam no kandidātiem negribas pamest savu darba vietu vai nodarbošanos, lai uz dažiem mēnešiem kļūtu par veselības ministru, bez garantijas, ka pēc vēlēšanām ministrs saglabās savu amatu," skaidro Lībķens.

Viņš uzskata, ka gadījumā, ja neizdosies atrast tādu speciālistu, kurš patlaban ir "bez darba", visticamāk, Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) līdz pat vēlēšanām nāksies pildīt arī veselības ministra pienākumus.

Kā ziņots, LVEA vadītāja Behmane atteikusies no piedāvājuma ieņemt vakanto veselības ministra amatu. Viņa atzīst, ka šis lēmums saistīts ar īso laika posmu, ko varētu pavadīt amatā. Ieņemot amatu uz dažiem mēnešiem, viņai būtu jāpārtrauc pašreizējā profesionālā nodarbošanās un iesāktie darbi.

Iepriekš vēstīts, ka ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu un valdības vadītāja Circenes demisiju pieņēma.

Sākotnēji ministra amatam bija uzrunāts Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis, kurš gan no šī piedāvājuma atteicās. Vēlāk Straujuma vakantajam amatam uzrunāja Behmani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!