Foto: LETA

Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova izteikumi par bijušo Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu "nav pieņemami un ir nosodāmi, diplomātiem jābūt korektiem," uzsver Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Pirmdien, 24. februārī, Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs ar Vešņakovu pārrunājuši viņa izteikumus par Vīķi-Freibergu. Sarunā norādīts uz izteikumu nekorektumu un nepieņemamo valodu, informē ĀM Preses dienestā. 

Jau vēstīts, ka TV3 raidījumā "Nekā Personīga" Vīķe-Freiberga norādīja: "Tas scenārijs veidojās precīzi tādā veidā, kā es to būtu paredzējusi, ja viņš būtu Krievijas plānots." Viņa skaidroja, ka pašlaik situācija nonākusi līdz fāzei, kurā par buntavniekiem padarīti tie austrumu un dienvidu reģioni, kuros lielākā iedzīvotāju daļa ir krievvalodīga un kur Janukovičam ir atbalsts. Viņa pieļāva, ka Krievijas prezidents gaidīja Ziemas olimpisko spēļu beigas, lai Ukrainā ievestu armiju, to pamatojot ar Krievijas pilsoņu drošības apdraudējumu.

Uz šiem izteikumiem reaģēja Vešņakovs, liekot noprast, ka Vīķes-Freibergas pieļāvumi, ka Krievija varētu Ukrainā ievest savu armiju nav nopietni vērā ņemami.

Komentējot Vīķes-Freibergas izteikumus par iespējamiem Krievijas plāniem, Krievijas vēstniecības vietnē sociālajā tīklā "Facebook" ievietota ziņa ar nosaukumu "V.Vīķes-Freibergas olimpiskais nemiers", kurā Vešņakova vārdā izplatītajā paziņojumā norādīts: "Žēl, ka atšķirībā no sportistiem politiķiem, tostarp bijušajiem, nav jāiziet dopinga kontroles pirms uzstāšanās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!