Foto: LETA

Lai pārrunātu Maskavā notikušo Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju politisko konsultāciju rezultātus, Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM) pēc paša iniciatīvas ieradies Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, pastāstīja ĀM preses sekretārs-vēstnieks Kārlis Eihenbaums.

Viņš informēja, ka Vešņakovs bija izteicis vēlmi tikties, jo nepiedalījās Maskavā notikušajās Latvijas un Krievijas ārlietu ministriju konsultācijās. Tāpat bijušas plānotas sarunas par veicamajiem darbiem.

Eihenaums pastāstīja, ka tikšanās laikā pārrunāts darba plāns, uz kura bāzes ir iespējams turpināt praktisko sadarbību starp abām valstīm.

"Neapšaubāmi tika pārrunātas arī pašreizējās aktualitātes. Latvija tikšanās laikā norādīja, ka Ukrainā iezīmējas pozitīvas tendences, jo pamiers daudz maz tiek noturēts," sacīja Eihenbaums, piebilstot, ka ir jāturpina meklēt racionāli risinājumi, jo šāds konflikts nevienai Eiropas valstij nav nepieciešams.

Ministriju konsultācijas Maskavā vadīja ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs un Krievijas ārlietu ministra pirmais vietnieks Vladimirs Titovs.

Konsultāciju laikā puses pārrunāja divpusējās sadarbības un aktuālos starptautiskos jautājumus. Tāpat Latvija informēja par prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātēm.

Konsultāciju laikā tika parakstīts abu valstu ārlietu ministriju sadarbības plāns 2015.-2016.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!