Foto: DELFI

Krievijas militārajām lidmašīnām un kuģiem Baltijas valstu robežu tuvumā tiek pievērsta nepamatoti liela uzmanība, intervijā aģentūrai BNS paziņoja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Viņš apgalvoja, ka tiek aizmirsts un ignorēts fakts, ka vienīgais veids kā uzturēt sakarus, nogādāt kravas un tehniku, kā arī veikt cilvēkresursu manevrus no Krievijas uz Kaļiņingradas apgabalu ir tikai jūras un gaisa ceļš.

"Jā, ir arī dzelzceļš, taču tas šķērso vairāku valstu teritoriju un līdz ar to parādās ar robežas un muitas kontrolēm saistītas grūtības. Tādēļ gan iepriekšējos gados, gan pat PSRS laikos uz Kaļiņingradu kravas tika nogādātas šādā veidā un tas nozīmē arī karakuģus un kara lidmašīnas, kas veic Kaļiņingradas karaspēka daļu apgādi. Turklāt ikviena valsts, kurai ir kara lidmašīnas, tās arī uztur pienācīgā stāvoklī. Tādēļ ir nepieciešamas arī prasmes ar tām lidot un īstenot visas paredzētās funkcijas," sacīja Vešņakovs.

Vēstnieks arī pauda viedokli, ka, veicot šādus pārlidojumus, Krievija nepārkāpj starptautiskās normas.

"Ja mēs runājam par pārmetumiem, ka lidmašīnas lido ar neieslēgtiem transponderiem, tad saskaņā ar starptautiskām normām militārajām lidmašīnām, ja tās lido pa koridoriem, kas nesaskaras ar civilo lidmašīnu ceļiem, tas obligāti nemaz nav jādara," tā Vešņakovs.

Jau ziņots, ka aizvadītā gada laikā Krievijas militārā tehnika regulāri tika konstatēta Latvijas jūras robežas tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!