Foto: LETA

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs uzrunā Jaungada pieņemšanā sacījis, ka kaimiņvalsts nacionālās valūtas rubļa kritums ir sāpīgs notikums Krievijas ekonomikai, un tas "sitīs arī pa Latvijas ekonomiku", pirmdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

Vešņakovs rezumējis pozitīvos un negatīvos aspektus Latvijas un Krievijas attiecībās aizvadītajā gadā, secinot, ka "aizvadītais gads bijis viens no grūtākajiem un nelabvēlīgākajiem visā mūsu divpusējo pēdējā laika vairāk nekā 20 gadu ilgajā attiecību vēsturē".

Kā pozitīvo aspektu Vešņakovs izcēlis Krievijas un Latvijas labos rezultātus Soču ziemas olimpiādē, kā arī to, ka saistībā ar Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu Latviju apmeklējuši vairāki kaimiņvalsts mākslinieki. Tāpat pozitīvi vērtējams abu valstu savstarpējās tirdzniecības bilances pieaugums.

Vienlaikus Krievijas vēstnieks Latvijā norādījis, ka negatīvo aspektu abu valstu attiecībās bijis vairāk. Viņš norādījis, ka "valsts apvērsums Ukrainā ar nacionālu gariņu" radījis negatīvas sekas Ukrainā, un Eiropā, kā arī "Krievija un Latvija sekas izjūt pēc pilnas programmas". Viņš rietumvalstīm pārmetis sankciju pret Krieviju ieviešanu.

Vēl viņš kritizējis arī krievu estrādes slavenību iekļaušanu "melnajā sarakstā", kā arī negatīva lieta ir patriarha Kirila vizītes atlikšana, kas vēl joprojām ir Krievijas darba kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!