Foto: stock.xchng
Vestienas pamatskolā pedagogu alga pēc reformas pieaugusi par aptuveni divdesmit eiro, trešdien vēstī Latvijas Televīzijas raidījums "Rīta Panorāma".

"Septembrī, saņemot visus tos aprēķinus, redzams, ka tā alga pieaugusi par kādiem desmit, 20 eiro," raidījumam, kurš viesojās pamatskolā, pastāstīja sporta un ģeogrāfijas skolotājs. Līdz ar to mazās skolas skolotāji spriež, ka Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā pedagogu algu reforma situāciju nav mainījusi.

Vienlaikus Vestienas pamatskolas skolotāji pauž nozēlu par tiem skolotājiem, kuru alga pēc reformas, gluži pretēji, ir palikusi mazāka. Skolotāji norādīja, ka tas nav godīgi, ka par tādu darbu, kurā nereti pasniedzējiem pa naktīm jāsēž un jālabo skolēnu darbu, tagad jāsaņem vēl mazāks atalgojums.

Jau ziņots, ka 1. septembrī spēkā stājas pedagogu atalgojuma reforma, nodrošinot minimālā atalgojuma par likmi kāpumu līdz 680 eiro.

Pedagogu atalgojuma reformas izstrāde sākās 2014. gada pavasarī izglītības un zinātnes ministres Inas Druvietes (V) laikā.

Šī gada 25.aprīlī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) prezentēja viņa vadībā izstrādāto pedagogu atalgojuma modeli, kas ir jau esošo normatīvu grozījumi. Lai gan tika plānots, ka pedagogu algu reformu valdībā varētu skatīt vēl pavasarī, neapmierinātības no sadarbības partneriem dēļ līdz Ministru kabinetam normatīvo aktu projekti nonāca tikai aprīlī.

Šadurska izstrādātais pedagogu atalgojuma modelis kāpina minimālo atalgojuma likmi līdz 680 eiro līdzšinējo 420 eiro vietā. Ierobežotu līdzekļu dēļ šāds likmes apmērs netiks ieviests visās izglītības pakāpēs vienlaikus un vienādā apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!