Foto: LETA

Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns valsts svētkos ASV dzīvojošajiem tautiešiem pateicies par viņu devumu Latvijas valsts un latviskās identitātes veidošanā.

Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns vakar, 16.novembrī rīkoja svinīgās pieņemšanas par godu Latvijas proklamēšanas 94.gadadienai. Svētku uzrunās vēstnieks izcēla Latvijas valstiskuma nostiprināšanās vēsturisko nozīmi Latvijas tautas likteņa veidošanā.

Razāns akcentēja Latvijas valsts šī brīža svarīgākos sasniegumus, pasakoties arī ASV dzīvojošajiem. Tāpat vēstnieks uzsvēra ASV milzīgo lomu Latvijas tiesiskās pēctecības saglabāšanā, padomju okupācijas neatzīšanas politikas izstrādē un īstenošanā. Razāns īpaši izcēla, ka nav valsts, kas Latvijas eiropeiskās identitātes saglabāšanai un neatkarības atjaunošanai Latvijas labā būtu darījusi vairāk nekā ASV.

Uz pieņemšanām bija lūgtas ASV amatpersonas, citu valstu diplomāti, domnīcu, kultūras un sabiedrisko organizāciju pārstāvji, Latvijas goda konsuli, latviešu sabiedrība ASV, mēdiju pārstāvji, kā arī citi Latvijas draugi.

Līdztekus pieņemšanām vēstniecībā ikvienam interesentam bija iespēja apskatīt latviešu scenogrāfa un gleznotāja Ēvalda Dajevska gleznu izstādi "Vieta. Māksla. Identitāte". Izstādē aplūkojamas gleznas, kurās atainoti Latvijas senatnes, viduslaiku un divdesmitā gadsimta notikumi, kas iespaidoja Dajevska dzīvi un viņa identitāti. Dajevskis strādāja kā scenogrāfs un gleznotājs Latvijā, pēckara Vācijā un ASV.

18.novembrī vēstnieks uzrunās Vašingtonas latviešus svinīgajā sarīkojumā Rokvillē, savukārt 19.novembrī vēstnieks Razāns un militārais atašejs pulkvedis Juris Bezzubovs piedalīsies Latvijas karoga svinīgajā pacelšanas ceremonijā NATO Sabiedroto spēku Transformācijas komandiera štābā Norfolkā, Virdžīnijas štatā. Turpinot svētku svinēšanu, vēstniecības pārstāvji viesosies pie Mineapoles latviešiem un piedalīsies Indianapoles latviešu rīkotājā svētku pasākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!