Eirovīzijas dziesmu konkursa uzraudzības padomes priekšsēdētājs Ojārs Rubenis lūdz Eiropas Raidorganizāciju savienībai palīdzēt atspēkot ārzemju medijos izskanējušo nepatieso informāciju par finansu problēmām konkursa organizēšanā.
Rubenis nosūtījis oficiālu vēstuli Eiropas Raidorganizācijas savienībai ar lūgumu darīt to zināmu arī EBU dalībvalstīm un to medijiem, pastāstīja LTV preses sekretāre Ingrīda Šmite.

Seko citāts no Rubeņa vēstules: "Konkursa organizēšanai Latvijas valdība ir piešķīrusi 3,2 miljonus latu (5,3 miljonus eiro), kas nosedz konkursa organizēšanai nepieciešamās izmaksas.

Rīgas pilsēta ir sadarbības partneris konkursa organizēšanā un plānojusi ieguldīt 670 000 latu (1,1 miljonu eiro), galvenokārt projekta kultūras programmas īstenošanai. Lēmums par finansiālā atbalsta samazināšanu nav pieņemts un Rīgas mērs izteicis apņemšanos nesamazināt tā apjomu.

"Eirovīzijas dziesmu konkursa 2003" sagatavošanas darbi notiek atbilstoši plānam un nav šaubu par tā norisi visaugstākajā kvalitātē, 2003. gada 24.maijā Rīgā, Skonto Hallē.

Lai vēlreiz apstiprinātu Latvijas gatavību "Eirovīzijas Dziesmu konkursam 2003", lūdzu Jūs izsūtīt šo informāciju mēdijiem un dalībvalstīm."

Savukārt LTV ģenerāldirektors Uldis Grava izteicis nožēlu, ka Latvijas institūciju un amatpersonu izteikumi, risinot jautājumu par Eirovīzijas Dziesmu konkursa 2003 finansējumu, ir pārprasti un guvuši tik ļoti plašu negatīvu rezonansi ārvalstu medijos.

"Esmu pārliecināts, ka Eirovīzijas Dziesmu konkursa 2003 laikā Latvija un Rīga citu valstu skatītājiem tomēr tiks parādīta visspožākajā gaismā," uzsvēra Uldis Grava.

"Latvija var būt spiesta atcelt Eirovīzijas dziesmu konkursu finansiālu problēmu dēļ," 29. janvārī raizējas interneta medijs "Ananova", balstoties uz Rīgas Domes iespējamo lēmumu samazināt finansējumu starptautiskā pasākuma rīkošanai.

"Ananova" citēja Rīgas Domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju Guntaru Kukulu, kas esot izteicis bažas, ka konkurss varētu tikt atlikts vai pārcelts uz citu vietu domes finansiālo problēmu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!