Vētras seku likvidācijas darbi Ventspils slimnīcā pirmdienas vakarā pārtraukti stiprā vēja dēļ, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Norautās jumta daļas aizvākšanas darbus, atlikušā jumta nostiprināšanu un stāvlaukuma sakopšanu plānots turpināt otrdien.

Jau ziņots, ka Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai spēcīgais vējš pirmdienas norāvis daļu jumta seguma vairāk kā 2000 kvadrātmetru platībā un tas nokrita uz automašīnām. Automašīnās cilvēki nav atradušies. Slimnīcas personālam un pacientiem apdraudējums nav un līdz ar to nav nepieciešama evakuācija. Notikuma vietā strādā glābēji.

Slimnīcas valde informēja, ka jumta segums norauts korpusam, kurā atrodas ginekoloģijas, dzemdību un intensīvās terapijas nodaļas. Zem skārda jumta pārsega atrodas otrais lēzenais jumts ar bituma segumu, līdz ar to nav paredzama masīva lietus ūdens plūsma slimnīcas telpās. Slimnīcas ēka ir apdrošināta, pēc seku likvidēšanas, tiks veikta vētras nodarīto zaudējumu aprēķināšana.

Slimnīcas galvenais ārsts Dainis Gīlis uzsvēra, ka šobrīd nav nepieciešamības veikt pacientu evakuāciju, un slimnīcas personāls izvērtē pacientu izrakstīšanas iespējas un nepieciešamību.

Pēc negadījuma par ārkārtas situāciju tika informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pacienti, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, tiks hospitalizēti citās slimnīcās. Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju – no Vasarnīcu ielas puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!