Foto: DELFI

Ceturtdien soctīklotāju krustugunīs nonācis Latvijā lielākais sludinājumu portāls "ss.lv" - VID paziņoja ne tikai par tā slēgšanu, bet arī portāls 3. augusta vakarpusē nomainīja domēna nosaukumu uz "ss.com".

Jau ziņots, ka VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" saimniecisko darbību. Viens no galvenajiem iemesliem šādam solim ir daudzās patērētāju sūdzības, ko par portāla rīcību kopš 2016. gada lielā apjomā saņēma Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

Augstākā līmeņa domēna ".lv" turētājs, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa jeb NIC saņēmusi pieprasījumu no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) par sludinājumu portāla "ss.lv" bloķēšanu, apstiprināja NIC sabiedrisko attiecību pārstāvis Jānis Riņķis.

Viņš norādīja, ka pieprasījums no juridiskā viedokļa ir korekts, tāpēc vietne būtu jāslēdz, bet lēmums par to jāpieņem piecu darbadienu laikā - līdz pirmdienai. Tad arī varētu tikt pieņemts galīgais lēmums, bloķēt vietni vai nē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!