Foto: LETA / AFI / 'Prāta vētra'. 'Facebook' plakāta foto: Tatjana Vlasova / AP/Scanpix
Divi no latviešiem, kuri Nepālā palīdz zemestrīcē cietušajiem, portālam "Delfi" stāsta par piedzīvoto,"Prāta Vētra" klausītāju vērtējumam nodod otro singlu "Ēdenes dārzs", tikmēr šī gada maijā aprit 20 gadi kopš 90.gadu banku krīzes kulminācijas - "Bankas Baltija" kraha, savukārt VID tuvākajā laikā kā nākamo jomu, kurā veiks operatīvās un kontroles pārbaudes, izvēlējusies lietoto automašīnu nozari - portāls "Delfi" lasītājiem piedāvā trešdienas aktuālākos notikumus Latvijā un pasaulē.

Foto: AFI
Vēl 1995.gada sākumā "
Banka Baltija
" varēja lepoties ar Latvijas lielākās komercbankas titulu, tomēr jau pēc pāris mēnešiem valsts pārstāvji nacionalizētajā bankā konstatēs, ka naudas noguldītāju līdzekļu izmaksai nav, bet izsniegtie kredīti pārskaitīti bankas īpašnieku ārzonu firmu kontos vai cedēti Krievijas bankām. Šī gada maijā aprit 20 gadi kopš 90.gadu banku krīzes kulminācijas - "Bankas Baltija" kraha.

Lasīt vairāk

Nepālā, kur otrdienas pēcpusdienā
fiksēta jauna spēcīga zemestrīce
, aizvien atrodas deviņi Latvijas pilsoņi. Divi no latviešiem portālam "Delfi" stāsta par piedzīvoto – par putekļu mākoņiem, kuros pazūd ēkas, un zemestrīces pēcgrūdieniem, kas naktīs uz ielām izdzen tūkstošiem cilvēku.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Valsts ieņēmumu dienests
(
VID
) tuvākajā laikā kā nākamo jomu, kurā veiks operatīvās un kontroles pārbaudes, izvēlējusies lietoto automašīnu nozari, trešdien
Latvijas Televīzijas
raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja dienesta priekšniece Ināra Pētersone.

Lasīt vairāk

"
Prāta Vētra
" klausītāju vērtējumam nodod otro singlu "Ēdenes dārzs" no 19. maijā gaidāmā albuma "7 soļi svaiga gaisa", kuram Kaspara Rogas režijā ir tapis arī videoklips.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Šāgada pasaules čempionāta pēdējā spēle pret Franciju Latvijas izlasei izvērtās ļoti smaga, kā fiziski, tā emocionāli, bet hokejisti beigās ir gandarīti, ka izdevies nosargāt vietu A grupā, pasaules hokeja elitē.

Lasīt vairāk

Eiropas Komisija
(EK) trešdien paziņojusi par plānu ierosināt Eiropas Savienībā (ES) līdz 2016.gadam uzņemt 20 000 bēgļu. Pēc pašreizējajām aplēsēm Latvijai būtu jāuzņem aptuveni 220 bēgļu.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Katrs otrais aizmugurē sēdošais piesprādzējas, savukārt no autovadītājiem drošības jostas lieto 80% gadījumos, viņam blakus sēdošie – 75%, to pētījumā noskaidrojusi tirgus un sociālo pētījumu aģentūra "Latvijas Fakti".

Lasīt vairāk

Foto: F64
Smalka, īsā zēngalviņā nocirptiem matiem, bet ļoti sievišķīga – tāda ir Gunita Berķe, kas jau vairāk nekā desmit gadus pārstāv vēža pacientu intereses. Sākusi kā komunikāciju konsultante, tagad viņa ir Onkoloģijas pacientu atbalsta biedrības “Dzīvības koks” vadītāja.

Lasīt vairāk

Lietuvai ir lieliska iespēja tā sakaitināt Krieviju, lai tā no informatīviem uzbrukumiem pārietu aizsardzības pozīcijās, uzskata informatīvā kara speciālists Maikls Vollers.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Trešdien pie pagrieziena uz Tīnūžiem, notikusi kravas automašīnas un vieglās automašīnas avārija, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Īsi pēc kaimiņu Kirgizstānā notikušās "Tulpju revolūcijas" arī Uzbekistānu pirms desmit gadiem pāršalca cerība gāzt autoritāro prezidentu Islamu Karimovu. Valsts austrumu pilsētā Andidžonā notika plaši protesti, kuros piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku, kad 13. maijā ieradās armija un pa viņiem atklāja uguni.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Pasaules hokeja čempionāta grupu turnīra pēdējo spēļu TOP 5 iekļuvuši Latvijas izlases spēlētāji Guntis Galviņš un Edgars Masaļskis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!