Foto: F64

Joprojām nav izdevies pabeigt visu 39 Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku rotāciju, par ko tika paziņots jau maija sākumā, trešdien vēsta LNT.

VID pagaidu vadītāja Dace Pelēkā trešdien atklāja, ka līdz šim nesekmīgi izrādījušies centieni mainīt amatu četriem darbiniekiem, jo divi slimo, bet vēl divi joprojām gaida lēmumu par jauno darba piedāvājumu.

"Attiecībā uz šiem četriem atlikušajiem cilvēkiem, par kuriem vēl rotācija nav noslēgusies, diemžēl uz šo brīdi progresa nav, jo tie, kas slimoja, turpina slimot. Ļoti tuvu noslēguma fāzei ir attiecībā uz tiem diviem cilvēkiem, kas būtu rotējami ārpus VID," teica Pelēkā.

Citā amatā ir pārcelti 33 darbinieki, bet vēl divi iesnieguši atlūgumu. Taču ir arī tādi darbinieki, kurus jaunais amats neapmierina, tāpēc netiek izslēgts, ka sekos vēl citi atlūgumi.

Cita starpā jaunos pienākumus tā arī nav sācis pildīt neviens, kuru no VID bija nolemts pārcelt strādāt Ieslodzījuma vietu pārvaldē. Kā ziņots, citas iestādes, uz kurām bija plānots pārcelt VID darbiniekus, ir Iekšlietu ministrija un Valsts reģionālās attīstības aģentūra.


Par spīti tam, ka jau pāris mēnešus neizdodas pielikt punktu šim procesam, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kura pārrauga VID, no rotēšanas saskata tikai ieguvumus - gan efektivitātes palielināšanu, gan korupcijas risku mazināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!