Foto: AFI

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Nelija Jezdakova finanšu ministram ir iesniegusi lūgumu pēc pašas vēlēšanās viņu atbrīvot no ieņemamā amata, sākot ar šā gada 10. jūliju, portāls "Delfi" uzzināja Finanšu ministrijā (FM).

Finanšu ministrs atlūgumu ir pieņēmis.

Ar VID komunikācijas daļas starpniecību Jezdakova apliecināja, ka ir iesniegusi atlūgumu. Jezdakova uzskata, ka savā darbā ir paveikusi visu ieplānoto un tagad ir gatava jauniem izaicinājumiem. Viņa sola, ka ar pilnu atdevi turpinās strādāt līdz pēdējai darba dienai, kas ir 10.jūlijs. Savus nākotnes plānus un atlūguma iemeslus viņa nekonkretizēja.

Jezdakova turpinās pildīt savus pienākumus līdz 10.jūlijam.

Lēmums par turpmāko rīcību nākamā ģenerāldirektora izraudzīšanai tiks pieņemts nākamajā nedēļā.  

VID portāls "Delfi" uzzināja, ka Jezdakova līdz 29.jūnijam ir komandējumā. 

VID ģenerāldirektores amatā Jezdakova ir kopš 2010.gada marta, bet VID viņa sākusi strādāt 1993.gadā.

Jezdakova savas karjeras laikā VID bijusi Nodokļu, Informātikas, Galvenās nodokļu pārvaldes daļas priekšniece, 2000.gadā iecelta par VID Galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietas izpildītāju, bet gadu vēlāk - iecelta par VID Galvenās nodokļu pārvaldes direktori, VID ģenerāldirektora pirmo vietnieci.

2002.gada nogalē Jezdakova tika iecelta par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju pēc Andreja Sončika atstādināšanas, bet 2009.gada nogalē viņu iecēla par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju pēc Dzintara Jakāna atstādināšanas.

Jau vēstīts, ka maija vidū izskanējušas runas, ka var mainīties Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadība – savu amatu varētu atstāt pašreizējā VID ģenerāldirektore Jezdakova, bet viņas vietā varētu nākt kāds no esošajiem trim VID ģenerāldirektora vietniekiem.

Toreiz kāds anonīms avots portālam "Delfi" norādīja, ka Jezdakova varēja parādīt sevi no labākās puses, ieņemot VID ģenerāldirektora vietnieka amatu un vadot pārvaldi, taču VID ģenerāldirektoram ir citi pienākumi. "Iespējams, viņa nejūtas īsti komfortabli, esot publiska persona," skaidroja avots, norādot, ka pat pēc aiziešanas no ģenerāldirektora amata Jezdakova, visticamāk, turpinātu strādāt VID sistēmā.

Savukārt portāls "Pietiek.com" maijā vēstīja, ka speciāli Jezdakovai varētu tikt izveidots īpašs VID vadības padomnieces amats. Savukārt VID ģenerāldirektora amatā, iespējams, esot plānots iecelt kādu no pašreizējiem Jezdakovas vietniekiem – Ināru Pētersoni, Tāli Kravali vai Kasparu Čerņecki.

Jezdakova VID ģenerāldirektora amatu ieņem kopš 2010. gada marta. Viņa amatā tika iecelta laikā, kad Finanšu ministriju vadīja Einars Repše (JL). Pirms tam Jezdakova bija toreizējā VID ģenerāldirektora Dzintara Jakāna vietniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!