Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadība joprojām ir neziņā par tagadējās dienesta ģenerāldirektores padomnieces Nelijas Jezdakovas aizturēšanu, un dienestam nav nekādas plašākas informācijas par tās iemesliem. Tāpat VID nav saņēmis ziņas no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja par to, ka aizturēšana varētu būt saistīta ar pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanu.

"Neraugoties uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju, es tomēr gribētu aicināt sabiedrību neizdarīt pārsteidzīgus spriedumus, jo process ir tikai sācies un tā gaitā noskaidrosies, par ko tieši ir runa un kādā statusā šajā procesā ir Jezdakova," ar VID Sabiedrisko attiecību daļas starpniecību portālam "Delfi" norādīja VID vadītāja pienākumu izpildītāja Ināra Pētersone.

Šobrīd VID rīcībā nav nekādas plašākas informācijas par aizturēšanas iemesliem vai par statusu, kādā Jezdakova aizturēta. VID nav saņēmis no KNAB nekādu informāciju par to, ka aizturēšana varētu būt saistīta ar kādu pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanas gadījumu, uz ko ceturtdien norādīja LTV raidījums „Panorāma".

Jebkādi turpmāki iestādes lēmumi attiecībā uz Jezdakovu kā VID ģenerāldirektora ārštata padomnieci tiks pieņemti pēc plašākas un konkrētākas informācijas par lietas apstākļiem saņemšanas no KNAB un to izvērtēšanas.

VID savukārt ir gatavs sadarboties ar KNAB un likuma ietvaros sniegt visu nepieciešamo atbalstu un informāciju iespējami operatīvai un objektīvai lietas apstākļu noskaidrošanai, paziņojis VID.

KNAB šonedēļ aizturējis bijušo VID vadītāju Jezdakovu, taču viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Jezdakovas aizturēšanas iemesls varētu būt saistīts ar kādu PVN izkrāpšanas gadījumu, ceturtdien, norādot uz tā rīcībā esošo informāciju, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma".

VID Finanšu policijas pārvaldes priekšnieks Kaspars Čerņeckis portālam "Delfi" sacīja, ka viņam nav zināms, par kādu kriminālprocesu par PVN izkrāpšanu varētu būt runa, jo nekādas papildus informācijas neesot. Kriminālprocesus par PVN izkrāpšanu un krāpšanu izmeklē tieši VID Finanšu policija.

Attiecībā uz saņemto informāciju par KNAB izmeklēšanu VID finanšu ministram Andrim Vilkam (V) iepriekš nebija informācijas par to, kāds ir izmeklēšanas statuss. "Taču es paļaujos uz KNAB profesionalitāti un pieredzi un gaidu pēc iespējas drīzu rezultātu," ar FM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieces Leldes Kauneses starpniecību notikušo komentēja Vilks.

KNAB otrdien un trešdien kādā kriminālprocesā veicis atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju iepriekš nesniedza.

Jezdakovas advokāts Rinalds Bušs kategoriski atteicās komentēt šo situāciju, jo ir parakstījies par izmeklēšanas ziņu neizpaušanu.

Ar pašu Jezdakovu portālam "Delfi" iepriekš neizdevās sazināties. Viņas tālrunis bija izslēgts.

Jezdakova šovasar atstāja VID ģenerāldirektores amatu pēc pašas vēlēšanās. Jezdakova VID ģenerāldirektores amatu ieņēma kopš 2010.gada marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!