Foto: LETA

Saistībā ar pārcelšanos uz jauno ēku Mežaparka apkaimē, Talejas ielā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) Rīgā iecerējis atsevišķus pakalpojumus iedzīvotājiem piedāvāt arī dažos lielveikalos. Šobrīd VID iniciatīvai ir atsaukusies SIA "Maxima Latvija" un paredzēts, ka pakalpojumi nākamgad varētu būt pieejami "Maxima" veikalā pie Mūkusalas apļa, portālam “Delfi” atzina VID Sabiedrisko attiecību daļā.

VID gan pagaidām vēl nekonkretizē, kādus pakalpojumus iedzīvotāji lielveikalos varētu saņemt, taču uzsver, ka lielveikalos klientu apkalpošanai VID veidos Klientu apkalpošanas centrus (KAC). Lielas investīcijas tas neprasīšot.

Lielveikalos telpas VID paredzējis nomāt, jo, līdz ar ievākšanos jaunajā ēkā, turp pārcelsies arī visi Rīgas mikrorajonos izvietotie KAC, tostarp, KAC, kas izvietots Āgenskalnā un citur Pārdaugavā un tur dzīvojošajiem tāpēc varētu rasties problēmas.

Ieņēmumu dienestā atzīst, ka tikusi uzrunāta arī Rīgas dome par iespēju VID klientus apkalpot tās telpās, taču pozitīvs dialogs nav izdevies. Rīgas dome esot bažījusies, ka tajos mēnešos, kad VID tradicionāli ir ļoti liels klientu pieplūdums, piemēram, gada deklarāciju iesniegšanas laikā un citos, varētu rasties neregulējama apmeklētāju plūsma.

VID uz jaunajām telpām paredzējis pārcelties no nākamā gada sākuma, jo oficiāla ēkas nodošana ekspluatācijā paredzēta 2014. gada 13.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!