Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārbaude galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumā "Rīgas satiksme" saistībā ar tā saukto nanoķīmijas skandālu šobrīd ir noslēguma fāzē, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

"Mums likums liedz runāt par konkrēto nodokļu maksātāju. Ņemot vērā, ka uzņēmums pats pavasarī publiskajā telpā norādīja, ka turpmākie viņu lēmumi tiks pieņemti pēc VID uzsāktā audita pabeigšanas, tad es varu apliecināt tikai to, ka mēs veicam nodokļu auditu un pašlaik esam noslēguma fāzē. Taču, kādi ir secinājumi un kā mēs raugāmies konkrēti uz šo darījumu, jums ir jājautā "Rīgas satiksmei"," teica Pētersone.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka publiski izskanējušais, ka VID darījumu atzinis par nenotikušu, ir žurnālistu interpretācija. "Kā es saprotu, tad viņiem ir bijusi informācija no darījumu partnera, kurš ir piegādājis nanoķīmiju, un visus VID pieņemtos lēmumus viņš ir nodevis žurnālistiem. Ja mēs neņemam vērā konkrēto gadījumu, bet runājam vispārīgi, tad pēc loģikas darījumā ir iesaistītas divas puses – ja es jums kaut ko piegādāju un VID no manas realizācijas kaut ko izņem ārā, tad kādēļ lai to pašu neizņemtu ārā no jūsu kā saņēmēja izmaksām? Šādas ķēdes VID vienmēr tiek skatītas kopumā - bija vai nebija darījums... Es saprotu, ka šie secinājumi ir izdarīti no tā," norādīja VID ģenerāldirektore.

Jau rakstīts, ka sākts kriminālprocess saistībā ar "Rīga satiksmes" nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedrisko transporta līdzekļu tīrīšanai no uzņēmuma "MJ Partneri" saistībā ar aizdomām, ka iepirkts ūdens, nevis tīrīšanas līdzekļi. "Rīgas satiksme" 2013.gadā pēc izsludinātā iepirkuma noslēdza līgums ar uzņēmumu "MJ Partneri" par nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedriskā transporta tīrīšanai un apstrādei par kopējo summu 280 tūkstoši latu (398,4 tūkstoši eiro).

Tāpat ziņots, ka VID bija radušās aizdomas par krāpšanos ar nodokļiem, tāpēc dienests pieprasīja "MJ partneriem" uzrādīt "Rīgas satiksmei" piegādāto preču izcelsmes dokumentus. Savukārt šogad martā VID sāka pārbaudi "Rīgas satiksmē".

Šogad 21.jūnijā TV3 raidījums "Nekā personīga" ziņoja, ka VID "Rīgas satiksmes" darījumu ar nanotehnoloģiskajiem mazgāšanas līdzekļiem atzinis par nenotikušu, tādēļ pašvaldības uzņēmumam draud 100 tūkstošu eiro liels uzrēķins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!