Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) vērsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lūdzot parlamenta piekrišanu "No sirds Latvijai" (NSL) deputātes Silvijas Šimfas saukšanai pie administratīvās atbildības par nepilnīgas informācijas sniegšanu kārtējā valsts amatpersonas deklarācijā.

VID iesniegumā norāda, ka Šimfa amatpersonas deklarācijā nav norādījusi valdes priekšsēdētājas amatu sabiedriskajā organizācijā "Latgales tūrisma informācija", valdes locekles amatu politisko partiju apvienībā "Atbildība - sociāldemokrātiska politisko partiju apvienība", kā arī valdes locekles amatu Sociālā Taisnīguma partijā.

Valsts amatpersonas deklarācijā, kuru iesniedz, stājoties amatā 2014.gada 4.novembrī, Šimfa nav norādījusi šos amatus, kā arī valdes locekles amatu biedrībā "Latvijas Sociālo reformu biedrība" un amatu biedrībā "Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "SUSTENTO"", komisiju informē VID.

Iesniegumā sacīts, ka Šimfa nav ievērojusi likuma, kas regulē amatpersonu deklarācijā sniedzamo informāciju, prasības. Šo pārkāpumu dēļ, 18.jūnijā VID sastādījis administratīvo pārkāpumu protokolu par deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu.

Lai Šimfu izdotu administratīvai sodīšanai, nepieciešams Saeimas balsojums.

Saeimas komisijas sēde notiks 20.jūlijā.

12.Saeimas sasaukums vairākkārt devis piekrišanu deputātu administratīvai sodīšanai, piemēram, deputātu Veiko Spolīti par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, bijušo deputātu un pašreizējo aizsardzības ministru Raimondu Bergmani (Zaļo un zemnieku savienība) par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kā arī citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!