Foto: DELFI
Valsts ieņēmumu dienests (VID) rosinājis vairākas iniciatīvas, lai samazinātu nedeklarētu ienākumu gūšanas risku – aizdevējiem būs jāziņo VID par fizisko personu aizdevumu atmaksu, bet VID sodīs "aplokšņu algu" saņēmējus. Čehijas un Slovākijas valdības apsūdzējušas Krieviju vēstures pārrakstīšanā, kad Krievijas valsts televīzijā pārraidītā dokumentālā filmā attaisnota 1968. gada PSRS vadītā invāzija toreizējā Čehoslovākijā.

Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili intervijā britu raidorganizācijai BBC paziņojis, ka atsakās no Gruzijas pilsonības. Tikmēr unikālā fotostāstā iespējams iepazīties ar Daugavpili, kas šogad svin 740.jubileju. Portāls "Delfi" piedāvā iepazīties ar otrdienas aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē.

Foto: DELFI
Ja fiziska persona nespēs pamatot ienākumu likumību, par ko tiek veikti kredīta un līzinga maksājumi, varēs sekot administratīvs vai krimināls process, otrdien žurnālistiem sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (
VID
) ģenerāldirektores vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā.

Lasīt vairāk

Foto: PantherMedia/Scanpix
Kredīta un līzinga devējiem reizi gadā būs jāziņo Valsts ieņēmumu dienestam (
VID
) par fizisko personu aizdevumu atmaksu, paredz šodien valdībā atbalstītie noteikumi par līzinga, kredīta un ar to saistīto procentu maksājumu deklarāciju.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Čehijas
un
Slovākijas
valdības apsūdzējušas Krieviju vēstures pārrakstīšanā, kad
Krievijas
valsts televīzijā pārraidītā dokumentālā filmā attaisnota 1968. gada PSRS vadītā invāzija toreizējā Čehoslovākijā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Bijušais Gruzijas prezidents
Mihails Saakašvili
intervijā britu raidorganizācijai BBC paziņojis, ka atsakās no Gruzijas pilsonības.

Lasīt vairāk

Daugavpils
, kurā ir gan iespaidīgais vēsturiskais cietoksnis un lepnais jūgendstils, gan Forštadtes zemie koka namiņi ar pelēkzilajiem, smalki grieztajiem logu aizvirtņiem un ģerānijām uz palodzēm, gan skrošu rūpnīca, brīnišķīgās baznīcas,
Daugavas
majestātiskums un arī ciešā saikne ar kaimiņvalstīm, ir īpaša vieta Latvijā. Šajā nedēļā otrā lielākā valsts pilsēta svin 740 gadu jubileju, tāpēc nolēmām ieskatīties tās ceļā uz to, ko redzam pašlaik.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Naktī uz trešdienu gaisa temperatūra Latvijā nenoslīdēs zemāk par +11..+16 grādiem, tādējādi tā pagaidām būs siltākā nakts šogad. Trešdien vēja brāzmas daudzviet lauzīs zarus un izgāzīs dažus kokus, brīdina sinoptiķi.

Lasīt vairāk

Krievijas
aizsardzības uzņēmums "Almaz-Antey", kurš ražo pretgaisa aizsardzības sistēmas "Buk", otrdien preses konferencē noliedza, ka Malaizijas pasažieru lidmašīnas reisa
MH17
notriekšanā virs Ukrainas pagājušā gada vasarā būtu izmantota Krievijas bruņojumā esoša "Buk" raķete, vēsta raidsabiedrība RT.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Valdība otrdien apstiprināja
Ārlietu ministrijas
(ĀM) ierosinājumu 1 448 190 eiro no Latvijas prezidentūras
Eiropas Savienības
(ES) Padomē naudas novirzīt līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Vairāk nekā 50 Latvijas juristi, kas ikdienā darbojas dažādās tiesību jomās, atklātā vēstulē aicina Saeimu ievēlēt Egilu Levitu Valsts prezidenta amatā.

Lasīt vairāk

Foto: Saeimas administrācija
Ministrijas un valsts iestādes ir apkopojušas un iesniegušas
Finanšu ministrijai
(FM) savas jaunās politikas iniciatīvas nākamā gada budžetam kopumā par 546,864 miljoniem eiro, informē FM Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis.

Lasīt vairāk

Foto: Itar-Tass/Scanpix
Līdz šim ziemas kviešu, kā arī rapša ražas potenciāls pēc vēsā un nokrišņiem bagātā maija vērtējams kā labs, īpaši Zemgales un Kurzemes laukos, līdz ar to pastāv iespējas rudenī novākt rekordražas, informē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Augkopības nodaļas vadītājs agronoms Oskars Balodis.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Kompānija "
Volkswagen
" (VW) papildinājusi "Golf" modeļa piedāvājumu ar viena litra trīscilindru benzīna turbomotoru. Autoražotājs apgalvo, ka tas būšot ne tikai visekonomiskākais "Golf" modeļa vēsturē, bet arī degvielas ekonomijā pārāks par konkurentiem.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes attēli
Neskatoties uz to, ka 29. jūlijā gaidāmā "
Windows
10" operētājsistēma kā atjauninājums būs par velti esošajiem "Windows 7" un "8" lietotājiem, tai joprojām būs cena – tiem, kuri vēlas pāriet no citām vai vecāku versiju "Windows" operētājsistēmā vai arī pērk jaunu datoru bez operētājsistēmas.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Ik mēnesi
Rīgas Dzemdību nams
klientiem īpašā akcijā atbildēs uz aktuālākajiem jautājumiem, kas saistās ar iestādes pakalpojumu pieejamību. Šomēnes Dzemdību nams atbild, kāpēc piebraukšana ar automašīnnu pie iestādes ir tik problemātiska.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Ja vēlies notievēt, bet tādas lietas, kā veselīgu pusdienu sagatavošana līdzi ņemšanai uz darbu, regulāra sporta zāles apmeklēšana, tev šķiet, ka aizņem pārāk daudz laika, tad šis raksts ir tieši tev. Portālā
health.com
ir publicēti daži ieteikumi aizņemtajiem, kā veiksmīgāk
zaudēt svaru
, pat ja darba ritms nekļūst vieglāks.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Modeles! No kurienes tās nāk? Milāna, Londona, Parīze... Bet varbūt pareizāk būtu teikt Tallina, Reikjavika un Viļņa?

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Jau no maija Rīgas Centrāltirgū un citviet varam nopirkt mūsu pašu
zemenes
, bet līdzās tām, arī no Polijas un citām valstīm importētās. Kamēr šobrīd pērkam vien tās, kuras baudīt svaigas, bet ievārījumiem gādāsim nākamajā mēnesī, jāgādā par to, lai iegūtu pašas labākās ogas, ko vien mums piedāvā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!