Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora konkursā nolemts piesaistīt personāla atlases kompāniju, bet pašu konkursu varētu izsludināt pēc Lieldienām, trešdien žurnālistiem pastāstīja Valsts kancelejas (VK) vadītājs Jānis Citskovskis.

Lai nodrošinātu plašāku pretendentu loku un līdz ar to atrastu labāko iespējamo kandidātu, VK nolēmusi piesaistīt arī personāla atlases kompāniju, atzina Citskovskis. Tās uzdevums būs uzrunāt pretendentus, lai nodrošinātu pēc iespējas plašāku kandidātu loku, no kā izvēlēties.

Citskovskis skaidroja, ka līdz ar atlases kompānijas darba sākšanu nepieciešams arī laikus sakoordinēt publikāciju Latvijas Vēstnesī, lai uzreiz varētu sākt pretendentu uzrunāšanu.

VK vadītājs pauda, ka "nākamās nedēļas beigās vai aiznākamās nedēļas sākumā konkursu varētu izsludināt". Patlaban VK intensīvi strādā pie konkursa nolikuma. Pieteikšanās termiņš konkursā būs 20 dienas.

Jau ziņots, ka marta sākumā negaidīti 53 gadu vecumā mirusi VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Cīrule VID vadīja kopš 2016. gada novembra.

Valsts policijā iepriekš apliecināja, ka Cīrule atrasta mirusi savā dzīvesvietā bez redzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Atbilstoši procedūrai nozīmēta tiesu medicīnas ekspertīze nāves cēloņa noteikšanai.

VID ģenerāldirektora amata vietas izpildītāja ir līdzšinējā dienesta vadītāja vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) marta sākumā pēc tikšanās ar dienesta vadību paziņoja, ka kopā ar VID vadību vienojusies, ka VID vadītāja vietas izpildītāja būs Pelēkā. Savukārt ar Valsts kanceleju plānots vienoties par konkursu uz VID ģenerāldirektora vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!