Bezbiļetniece, kas aizvainoja kontrolieri 3. autobusā, ir atpazīta un Pašvaldības policija noformējusi viņai protokolu. Tālāk – administratīvā atbildība un sods līdz 500 eiro, norāda Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

"Delfi" jau ziņoja, ka sociālajos tīklos lielu rezonansi izsaucis sabiedriskajā transportā nofilmēts video, kā bezbiļetniece 3. autobusā pazemo kontrolieri, bet pēc tam iespļauj sejā kādai pasažierei.

Rīgas mērs pirmdien savā "Facebook" kontā atgādina, ka 2015. gadā fiksēti 156 agresijas pret kontrolieriem gadījumi, bet 49 no tiem bijuši ar fizisku vardarbību. 2016. gada pirmajā ceturksnī bija 30 agresijas gadījumi, bet 10 no tiem – fiziska agresija.

"Tas, ko jūs redzam šajā video – tā vēl ir ļoti maiga sabiedriskajā transportā notiekošā versija. Pret kontrolieriem, tajā skaitā pret sievietēm, pielietoti pat gāzes baloniņi un elektrošoki," sacījis Ušakovs.

Arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Centra iecirknis saistībā ar video redzamo incidentu uzsācis administratīvo lietvedību, lai noskaidrotu video redzamo, agresīvo personu un lemtu jautājumu par šīs personas saukšanu pie administratīvās atbildības par sīko huligānismu.

"Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis portālam "Delfi" atzina, ka kontrolieri diezgan bieži saskaras ar līdzīgām situācijām. Šī iemesla dēļ kontrolierus bieži pavada apsardze vai policija.

Video iemūžinātajā gadījumā brigādē nav bijuši apsargi, bet kontrolieriem nav tiesību aizturēt bezbiļetniekus, tādēļ "Rīgas satiksme" informējusi policiju par šo atgadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!