Rīgā uzsākts viens no pēdējo gadu lielākajiem projektiem ielu infrastruktūras uzlabošanā – Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošana. Iela tiks nobruģēta, bet autovadītājiem un apkārtējo namu iedzīvotājiem šoruden ir jārēķinās ar sastrēgumiem un troksni.

Mērķis ir pārveidot Kr. Barona ielu tā, lai tā būtu pievilcīga ikvienam iedzīvotājam - tirgotājiem, kafejnīcu īpašniekiem, māmiņām ar bērniem, velobraucējiem, cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī pilsētas viesiem. Kr. Barona ielas seguma atjaunošanas izmaksas pēc iepirkuma procedūras šogad ir 2,6 miljoni eiro.

Kr. Barona iela ir izbūvēta 1858. gadā, tās segums pārsvarā ir bruģis.

Ielas atjaunošana notiks trīs etapos. Šajā būvsezonā tiks atjaunots segums visā ielas garumā no Aspazijas bulvāra līdz Brīvības ielai. Brauktuves segums tiks atjaunots, pilnībā to nobruģējot, arī tajā ielas posmā, kur šobrīd ir asfaltbetona segums.

Brauktuves abās pusēs ar speciālu bruģi tiks iezīmēta un izveidota rekomendējošā velojosla. Autovadītāji pa šo joslu drīkstēs braukt, taču viņiem būs jārēķinās ar velobraucējiem.

Pēc seguma atjaunošanas tiks uzsākts nākamais etaps - ietvju atjaunošana. Šobrīd ietves ir nolietojušās vietām neapmierinošā stāvoklī. Savukārt pēdējā atjaunošanas etapā Kr. Barona iela tiks labiekārtota. Uz ietvēm un skvēros tiks uzstādīti puķupodi, soliņi atpūtai un labiekārtoti līdz šim pamestie vai neapkoptie laukumi.

Paredzams, ka nākotnē minētā satiksmes artērija būs ar ļoti noslogotu velosatiksmi, jo iela ir maģistrālais velosavienojums no tādām apkaimēm kā Teika, Jugla, Berģi, Mežciems, arī Purvciems un Mežaparks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!