Pie Ministru kabineta (MK) otrdien noslēdzās Nacionālās apvienības (NA) atbalstītā protesta akcija pret imigrantu uzņemšanu Latvijā.

Kāds piketa novērotājs Oskars Zikmanis filmējis demonstrācijas norisi, kā arī intervējis piketa dalībniekus. Video redzams, kā tiek dziedātas dziesmas ar vārdiem "Daudz zābaku pa manu zemi staigā". Tāpat dzirdams, kā kāds piketa dalībnieks uzskata, ka pie bēgļu uzņemšanas plāna vainīgi cionisti.

Daži no dalībniekiem pauž bažas, kā bēgļu uzņemšana ietekmēs valsts drošību. Daļa no saukļiem ir rasistiski, tāpat daļā no izkliegtajiem lozungiem dzirdama rupja lamāšanās krievu un latviešu valodās.

Šeit redzams vēl kāda aculiecinieka uzņemtais video par notikumiem otrdien pie valdības ēkas. 


Jau ziņots, ka demonstrācijas norisi aprakstījuši arī ārzemju mediji, tostarp norādot, ka otrdien pie valdības ēkas piketējuši aptuveni 250 nacionālisti, kuri iebilduši pret 250 imigrantu uzņemšanu.

Piketu organizēja biedrība "Tēvijas sargi". Kā vēstīts organizācijas mājaslapā, "Tēvijas sargi" ir "biedrība, kuras mērķis ir veicināt latviešu nodarbošanos ar militāro tuvcīņu un interesi par militārismu un Latvijas militāro vēsturi".

Atbalstu akcijai paudušas vairākas nevalstiskās organizācijas, tostarp Latvijas Nacionālo partizānu apvienība, Latvijas Nacionālo Karavīru biedrība, Rīgas Politiski represēto biedrība, Latvijas Ordeņu brālība, Latvijas Ukraiņu kongress, Latviešu nacionālistu klubs, biedrība Nacionālo karavīru atbalstam, biedrība "Sargi valodu un Latviju!", vīru kopa "Vilki", folkloras kopa "Vilkači" un citas organizācijas.

VL-TB/LNNK valdes loceklis Raivis Zeltīts organizāciju vārdā iepriekš skaidroja, ka "ar patiesām bažām vērojam Ministru kabineta pieņemtos lēmumus saistībā ar plānoto nelegālo imigrantu izmitināšanu Latvijā. Pārsteidz vieglprātība, nerēķināšanās ar tautas viedokli un steiga, kādā tiek risināts šis jautājums."

Nacionālā savienība "Taisnīgums", kuras biedri arī piedalījās pie MK rīkotajā protesta akcijā, pieprasa referendumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!