Foto: Kadrs no video

Internetā publicēts video, kur ar slēpto kameru tiek pārbaudīta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka reakcija uz dažādām divdomīgām un provokatīvām situācijām.

Eksperiments publicēts portālā "Youtube" ar nosaukumu "Vērīguma tests ar Streļčenoku". Video redzams, kā ceļā uz darbu Streļčenoks reaģē uz dažādiem savdabīgiem atgadījumiem, piemēram, no priekšā braucošas automašīnas bagāžnieka birstošu naudu.

"Vai labs ārsts paiet garām uz ielas nokritušam cilvēkam? Vai krietns skolotājs izliekas neredzam aizdomīgus tipus pie skolas durvīm? Vai kārtīgs ugunsdzēsējs pabrauc garām degošai mājai? Nē! Vai "neredzīgs" priekšnieks var stūrēt KNAB? Jā! To ir pierādījis slēptās kameras eksperiments, kurā pārbaudījām pašreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka modrību," raksta video autori, kuri izvēlējušies palikt anonīmi.

Video noslēdzas ar aicinājumu "Ja esi vērīgāks par pašreizējo KNAB priekšnieku, piesaki savu kandidatūru amatam līdz 13. septembrim".

Ziņots, ka Ministru kabinets izsludinājis konkursu uz KNAB priekšnieka amatu. Galvenās pretendenta prasības ir prasme vadīt un organizēt komandas darbu iestādes mērķu sasniegšanai un spēja veidot pozitīvu komandas gaisotni iestādē, orientācija uz attīstību, spēja pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību par tiem, vēlme apliecināt savas profesionālās zināšanas un paust redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un nākotnes attīstības vīziju pretkorupcijas pasākumu pilnveidei Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!