Lai palīdzētu separātistu kontrolētajos Doņeckas un Slovjanskas apgabalos ievainotajiem kaujiniekiem, Ukrainā ieradies ķirurgs no Latvijas - Sergejs Matasovs, kurš intervijā skarbi kritizējis situāciju gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā (ES).

Intervijā Matasovs atzīst, ka ir nolēmis doties palīgā Donbasa kaujiniekiem profesionālās un pilsoniskās pārliecības dēļ

Viņš uzskata, ka pievienošanās ES nav devusi neko labu postpadomju telpas republikām, īpaši jau to krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

"Jaunatne aizbrauc, iedzīvotāju skaita samazināšanās ir regulāra, intensīva. Jaunieši ir sagrābušies kredītus, brauc uz Eiropu. Nodarbojas ar ko pagadās, šķiro sēnes, strādā par apkopējiem,"paudis ārsts.

Viņš veltījis kritiskus vārdus arī Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC), uzsvēris, ka krieviem Latvijā tiekot uzspiesta latviešu valoda,  kā arī atzīmējis, ka Ukrainā dzīvojošie krievi no Latvijā dzīvojošajiem atšķiras kā diena un nakts.

Vaicāts, vai Ukrainas dienvidaustrumu piemērs var ietekmēt Latvijas krievvalodīgos iedzīvotājus, Matasovs sacīja: "Latvijas krievi ir pavisam savādāki."

Viņš arī pauda pārliecību, ka starp Kijevu un Ukrainas dienvidaustrumu reģioniem ir jāveic "civilizēta šķiršanās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!