Kā 100 gadu laikā ir attīstījušās Baltijas valstu demokrātijas un kāds ceļš bijis tehnoloģiskās attīstības jomā? Atbildes uz šo un citiem jautājumiem savā vieslekcijā "Kas atvedis mūs uz šejieni, tam jāved mūs uz priekšu" ceturtdien, 5. jūlijā, centās sniegt bijušais Igaunijas prezidents, diplomāts Tomass Hendriks Ilvess.

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi un savu 25. jubileju, uz šo lekciju aicināja Biznesa augstskola "Turība".

Tomass Hendriks Ilvess ir bijušais žurnālists un diplomāts, 90. gados darbojies kā Igaunijas Sociāldemokrātiskās partijas līderis, vēlāk – Eiropas Parlamenta deputāts. No 2006. gada līdz 2016. gadam bijis Igaunijas Republikas prezidents. Pēc prezidenta pilnvaru termiņa beigām viņš darbojās kā līdzpriekšsēdētājs Pasaules ekonomikas foruma darba grupā "Global Futures Council on Blockchain Technology".

2017. gadā viņš pievienojās Stenforda Universitātei kā Starptautiskā pētījumu institūta starptautiskā drošības un sadarbības centra vieslektors. No 2017. gada Ilvess ir viesprofesors Stenforda Universitātes Hūvera institūtā.

Jau ziņots, ka Ilvess iepriekšējā nedēļas nogalē, 30. jūnijā, festivāla "Lampa" ietvaros piedalījās "Delfi" un žurnāla "Rīgas Laiks" rīkotā diskusijā, tajā spriežot par uzticēšanos krīzi Rietumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!