Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā ar iesniegumu vērsies deputāts Artuss Kaimiņš, lūdzot komisiju vērtēt parlamentārieša Veiko Spolīša izteikumus, liecina Saeimas mājaslapā publicētā informācija.

Kaimiņš savā iesniegumā komisijai norāda, ka Spolītis 19. janvārī pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7. punktu, kas nosaka, ka deputāts izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša. Tāpat deputāts uzskata, ka Spolītis pārkāpis 16. punktu, kas nosaka, ka deputāts ir pieklājīgs pret Saeimas locekli.

"Diskusijas laikā par Vācijas studentu uzņemšanu praksē Saeimā Deputāts Spolītis aizskaroši izteicās pret mani kā Saeimas deputātu," iesniegumā Ētikas komisijai skaidrojis Kaimiņš, norādot, ka "šajos izteikumos ir iespējams saskatīt arī noteikta veida draudus, kas arī adresēti man, tādā veidā pārkāpjot arī manas Satversmes 100. pantā noteiktās tiesības uz vārda brīvību."

Kā liecina deputāta Kaimiņa uzņemtais video, Spolītis aicināja viņu kandidēt Ventspilī, kā viņš visiem tika solījis. Uz ko deputāts Kaimiņš Spolītim atgādināja, ka viņš ir parādā 16 tūkstošus eiro, ar to domājot līdzekļus, kas izlietoti tā saucamās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbībai.

"Klausies, Tu vienreiz aizveries. Es Tev reāli saku, aizveries," atcirta Spolītis Kaimiņam.

Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, Ētikas komisija trešdien ierosināja iespējamā ētikas pārkāpuma lietu saistībā ar Spolīša izteikumiem par Kaimiņu.

Ziņots, ka Saeima novembrī atbalstīja lēmuma projektu, kurā deputāts un Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs Spolītis tiek aicināts rast iespēju atmaksāt no valsts budžeta piešķirtos līdzekļus saistībā ar komisijas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!