Ja iecerētā tramvaja līnija tiešām tiks būvēta Rīgas domes nospraustajās robežās Senču ielā, tad Lielo kapu teritorijā nāksies nojaukt vienu kapliču un likvidēt divas senas kapu kopiņas, no kurām vienai vēl ir saglabājies nožogojums, izpētīja portāls "Delfi".

Rīgas dome iepriekš norādīja, ka jaunā tramvaja līnija ies Senču ielas sarkanās līnijas robežās. Kā liecina pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta interneta mājaslapā publicētā Rīgas sarkano līniju karte, Senču ielā sarkanā līnija ir 32,98 metrus plata. Sarkano līniju mēra no ielas vidus ass, tādējādi uz katru pusi tā stiepjas 16,49 metrus tālu. No tā ap 7,50 metriem aizņem ielas braucamā daļa (divas joslas). Vēl nepilnu divu metru platumā ir ietve, bet atlikusi sarkanās līnijas teritorija iestiepjas kapos.

Ja tramvaja līnija tiešām dabā ies Senču ielas sarkanās līnijas robežās, tad Lielo kapu teritorijā nāksies nojaukt vienu kapliču un likvidēt divas senas kapu kopiņas, no kurām vienai vēl ir saglabājies nožogojums, un uz tās nesen nolikti svaigi ziedi. Cietīs arī seni granīta ceļa stabi, kas ierakti gar kapu malu. Nāksies nocirst arī vairākus kokus.

Patlaban nezināmi aktīvisti iespējamās tramvaja trases robežās Lielo kapu teritorijā jau ir novilkuši norobežojošo lenti, kas it kā rāda, cik tālu tramvaja izbūve ielauzīsies kapos. Lente gan novilkta aptuveni četrus metrus aiz sarkanās līnijas robežas un tā maldina par iespējamo kapiem atņemto teritorijas daļu, pārliecinājās "Delfi".

Jau vēstīts, ka 11. oktobrī Rīgas domes deputāti ārkārtas sēdē atbalstījaSkanstes tramvaja līnijas projektēšanas sākšanu.

Pirmdien Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai (CFLA) bija paredzēts iesniegt visus nepieciešamos dokumentus Kohēzijas fonda (KF) finansējuma piesaistei Skanstes tramvaja līnijas izbūves projektam.

Iecerēts, ka jaunā līnija savienos esošo maršrutu tīklu – 6. tramvaja maršrutu, šķērsojot 11. tramvaja maršrutu, ar 5. un 9. tramvaja maršrutu. Jaunizbūvētā tramvaja līnijas posma garums ir aptuveni 3,6 kilometri.

Tāpat projekta ietvaros plānots rekonstruēt 5. un 9.tramvaju maršrutu posmā no Pētersalas ielas līdz Centrāltirgus lokam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!